KORONA U BIJELJINI: I dalje složena epidemiološka situacija, štab apeluje - poštujte mere!

V.Mitrić

18. 01. 2021. u 15:45

КОРОНА У БИЈЕЉИНИ: И даље сложена епидемиолошка ситуација, штаб апелује - поштујте мере!

Foto: V.Mitrić

EPIDEMIOLOŠKA situacija na području Grada Bijeljina, u vezi sa virusom korona, i dalje je nepovoljna – ocenjeno je na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

U proteklih 24 časa registrovano je pet novooboljelih,  u Kovid bolnici nalazi se 75 pacijenata na liječenju, od kojih je 21 životno ugrožen, a 10 na respiratoru.  Na području Grada trenutno je 431 aktivni slučaj Kovida -19, među kojima je i sedmoro dece školskog uzrasta.  

Gradski štab uskladio je sa Republičkim štabom za vanredne situacije mere koje ostaju na snazi do 1. februara. Gradonačelnik LJubiša Petrović saopštio je da će do 25. januara bijeljinskom Domu zdravlja i Bolnici „Sveti Vračevi“ biti uplaćene prve tranše odobrenih finansijskih sredstava, s ciljem nastavka borbe protiv pandemije.

Štab je i ovaj put apelovao na sugrađane da se pridržavaju propisanih epidemioloških mera i  budu strpljivi, jer se u narednom periodu očekuje početak  vakcinacije stanovništva, što bi trebalo povoljnije da se odrazi na epidemiološku sliku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)