TRUDNU SUPRUGU TERAO DA PROSI: U Banjaluci podignuta optužnica protiv troje ljudi u slučaju kupovine maloletnice

O. MATAVULJ

12. 01. 2021. u 08:26

ТРУДНУ СУПРУГУ ТЕРАО ДА ПРОСИ: У Бањалуци подигнута оптужница против троје људи у случају куповине малолетнице

Foto D. Pozderović

TUŽILAŠTVO Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv Jasmina Seferovića (21), njegovog oca LJube (35), i Almase S. (38) zbog slučaja trgovine maloletnicom koja je zatečena kako prosi u Banjaluci.

Jasmin se tereti za trgovinu decom, i vanbračnu zajednicu sa detetom. Za to je optužena i majka maloletnice Almasa S., dok se LJubo tereti za pomaganje u tom krivičnom delu.

U optužnici se navodi da je Jasmin tokom 2018. godine preko "Fejsbuka" kontaktirao sa tada 15-godišnjom L. S. i nagovorio je da iz Mostara dođe u Banjaluku, kako bi s njom zasnovao vanbračnu zajednicu. Bez znanja majke, L. S. je otputovala u Banjaluku i ispostaviće se da joj je to zagorčalo život.

- Živela je s Jasminom u iznajmljenoj kući, koju su koristili brojni članovi porodice Seferović. Jasmin je L. S. ubrzo prisilio da prosi - navodi se u optužnici.

OPTUŽBE LJubo Seferović, Foto AVAZ

 

Pojašnjava se da je prosila ispred tržnih centara u Banjaluci i Sarajevu. Isprošeni novac morala je davati Jasminu, a kada ne uspe da prikupi dovoljno novca on bi je tukao.

- Primoravao ju je da prosi čak i kada je ostala trudna, ali i nakon što je u oktobru 2019. rodila kćerku. To je trajalo do 20. februara kada je policija oboje zatekla kako prose na parkingu u Banjaluci - navodi se u optužnici.

SLUČAJ "MEMIĆ"

LJUBO Seferović i njegov otac Bekrija optuženi su za izazivanje i prikrivanje saobraćajne nesreće u kojoj je stradao DŽenan Memić iz Sarajeva. Taj slučaj je u javnosti izazvao brojne kontroverze. Presudom Kantonalnog suda u Sarajevu obojica su u dva navrata oslobođena optužbe, ali presuda nije pravosnažna i čeka se odluka Vrhovnog suda Federacije BiH.

Devojka nakon toga predata Centru za socijalni rad u Banjaluci i zajedno s bebom je smeštena u sigurnu kuću.

Prema optužnici LJubo Seferović je kontaktirao s majkom Almasom S. i ponudio joj novac kako bi dala pristanak za vanbračnu zajednicu njegovog sina Jasmina i njene ćerke L. S.

- Almasa je to prihvatila, iako je bila svesna činjenice da njena ćerka nema navršenih 16 godina i da je socijalno i emotivno nezrela. LJubo joj je 3. decembra 2018. preko "Vestern juniona" isplatio 1.900 KM, čime je ona iz koristoljublja omogućila nedozvoljenu vanbračnu zajednicu između Jasmina i njene kćerke - navodi se u optužnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)