POČAST HEROJIMA: Ugljevik se, povodom Dana RS, seća onih koji su dali živote za Srpsku (FOTO)

V. MITRIĆ

08. 01. 2021. u 21:31

NAČELNIK opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je 9. januar - Dan Republike Srpske i krsnu slavu i poželeo brži ekonomski rast i sveukupni napredak Srpskoj.

ПОЧАСТ ХЕРОЈИМА: Угљевик се, поводом Дана РС, сећа оних који су дали животе за Српску (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Perić se zahvalio svima koji su dali doprinos u stvaranju Republike Srpske i izrazio poštovanje poginulim boraca, njihovim porodicama i potomcima, i svim borcima Vojske Republike Srpske.


- Opština Ugljevik dala je ogroman doprinos u stvaranju Srpske, iz naše opštine poginuo je 301 borac za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima - poručio je Perić.
Kao najvažniji cilj Perić je istakao da opština Ugljevik bude i dalje jedna od najnaprednijih sredina  a kao prioritet  izdvojio ostanak mladih na ovim prostorima.Zajedno sa Predsedništvom Boračke organizacije Ugljevika, Perić je položio venac na Centralno spomen-obeležju na gradskom trgu te posetio novoizgrađenu spomen-sobu poginulim borcima VRS.

Prethodno je održan prijem za Predsedništvo lokalne Boračke organizacije. Predsednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković čestitao je Dana Republike, istakavši da Srpska živi u svim stvoriteljima, borcima VRS.

- Sećamo se naših poginulih saboraca, koji su položili svoje živote za Republiku Srpsku branivši srpski narod i dok postojimo slavićemmo krsnu slavu i Dan Republike - poručio je Marinković.

Iz opštine Ugljevik u toku odbrambeno-otadžinskog rata poginuo je 301 borac VRS a njih 648 je ranjeno.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije