IZREČENA PRESUDA: Banjalučki ugostitelj oslobođen krivice za polno nasilje nad svojom decom

O. MATAVULj

31. 12. 2020. u 12:39

OKRUŽNI sud u Banjaluci izrekao je oslobođajuću presudu poznatom ugostitelju A. Š. (41) iz Banjaluke po optužnici za dva krivična dela polnog nasilja nad detetom, te četiri krivična dela nasilja u porodici nad svojom decom i bivšom suprugom.

ИЗРЕЧЕНА ПРЕСУДА: Бањалучки угоститељ ослобођен кривице за полно насиље над својом децом

Foto D. Pozderović

Presudu je izrekao predsednik sudskog veća Pane Gavrić navodeći da optuženi nije kriv za dela koja su mu stavljena na teret. Pojasnio je da tokom postupka tužilaštvo nije uspelo da dokaže navode iz optužnice.

U optužnici se navodilo da se A. Š. od aprila 2016. do jula 2017. godine u više navrata u cilju zadovoljenja polnih nagona počinio polne radnje nad svojim maloletnim kćerkama (2008. i 2009. godište) tako što je pored njih ležao bez donjeg veša, hodao go po kući i slično. Na teret mu je stavljeno i da je u više navrata drskim i bezobzirnim ponašanjem verbalno i fizički napadao bivšu suprugu i njihovo troje maloletne dece, koje je udarao kaišem po rukama.

- Veće je ovakvu odluku donelo ceneći sve dokaze koji su tokom postupka izvedeni. Za pojedine tačke nije bilo dokaza, dok su određeni dokazi bili nezakoniti i presuda se na njima nije mogla zasnivati - rekao je u obrazloženju presude sudija Pane Gavrić.

Pojasnio je da tokom postupka utvrđeno da deca nisu bila upozorena da se njihovi iskazi iz istrage mogu iskoristiti protiv njihovog oca.

- Sud takve dokaze nije mogao prihvatiti. Postoje i drugi propusti i nedostaci... Radi se o kompleksnom predmetu. Sve je krenulo od slike, koja kao dokaz nije izvedena pred sudom. Nesporno je utvrđeno da se tu radilo o višekonfliktnom razvodu braka, da su postojale prepirke svađe i neslaganje - istakao je Gavrić.

Izricanje presude optuženi A. Š. je doživio vrlo emotivno. Oči su mu bile pune suza, posebno nakon što je čuo reči: "Oslobađa se...". Presudu su emotivno doživeli i njegovi branioci, koji nisu krili oduševljenje tokom čitanja presude. Po izlasku Gavrića iz sudnice A. Š. se sa svima izgrlio.

Presuda nije pravosnažna i dozvoljena je mogućnost žalbe Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)