KOJADINOVIĆEV SVETAO PRIMER: Rasejanje preko udruženja „Koreni“ zavičaj slavi (FOTO)

V. Mitrić

27. 12. 2020. u 10:20

NAČELNIK Lopara, dr Rado Savić, sa saradnicima kraja i rasejanja učestvovao je danas na godišnjoj Skupštini Udruženja matice, dijaspore, Srba u regionu i prijatelja Srbije “Koreni” koja je održana u onlajn formatu povodom dvogodišnjice od odluke formiranja tog udruženja.

КОЈАДИНОВИЋЕВ СВЕТАО ПРИМЕР: Расејање преко удружења „Корени“ завичај слави (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Savić je  poručio da mu je zadovoljstvo “ što je Udruženje "Koreni"  koji ima za cilj uvezivanja matice, dijaspore, Srba regiona prihvaćeno od svih i što ga ljudi doživljavamo kao svoje i od njega očekuju svi da, uz podršku institucija Republike Srbije Republike Srpske, ostvari svoju misiju”.

-  Mi u Loparama smo zadovoljni saradnjom sa našim zavičajnim udruženjem 'Majevičana' ali  'Koreni' su neophodni radi uvezivanja svih Srba i onih koji ih vole rekao je Savić.

Direktor Doma zdravlje Lopare, dr Želimir Nešković, koji je predsednik "Korena" u ovoj majevičkoj opštini i član Predsedništva Saveza udruženja  istakao  je značaj održavanja skupštine zbog povezivanja predstavnika svih organizacija "Korena" u Srbiji, regionu i dijaspori i izrazio očekivanje njihove dublje saradnje u narednom periodu u interesu jačanja srpskog identiteta.

Dom zdravlja Lopare je uradio brojne projekte zajedno sa majevičkom dijasporom i prijataljem Lopara Miroslavom Kojadinovićem iz Nemačke koji su pomogli u jačanju infrastrukture i opreme naše zdravstvene ustanove rekao je Nešković.

Privrednik i humanista  Miroslav Kojadinović iz Nemačke ,koji je prijatelj opštine Lopare i Republike Srpske, u kojoj je pomogao brojne projekte iz oblasti privrede,  zdravstva i socijalno-ekonomskih.

- Organizacija 'Koreni' su embrion kojeg trebamo negovati od dečaka do savršanog čoveka koji će raditi na prosperitetu naših srpskih zemalja - rekao je Kojadinović.

Na Osnivačkoj skupštini Udruženja matice, dijaspore, Srba u regionu i prijatelja Srbije “Koreni” održanoj u Novom Sadu prošle godine za predsednika  izabran je Stojan Stevanović iz Lopara koji živi i radi u Švajcarskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)