ZAPLENILI 16 KILOGRAMA DROGE: Pripadnici SIPA u utorak u akciji "Jug" na 13 lokacija uhapsili deset narko-dilera

O. M.

23. 12. 2020. u 07:52

U AKCIJI "Jug" pripadnici SIPA zaplenili su 16 kilograma narkotika i uhapsili su 10 osoba zbog sumnje da su se bavili neovlašćenim prometom droge.

ЗАПЛЕНИЛИ 16 КИЛОГРАМА ДРОГЕ: Припадници СИПА у уторак у акцији Југ на 13 локација ухапсили десет нарко-дилера

Inspektori SIPA u akciji

Portparol SIPA Luka Miladinović kaže da je tokom akcije otkriveno i zaplenjeno 13,5 kilograma skanka, i dva i po kilograma spida.

- Akcija je sprovedena u saradnji s drugim policijskim agencijama i izvršeni su pretresi na 13 lokacija u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Doboju, Tešnju i Doboj Jugu - rekao je Miladinović.

Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, tužilac Posebnog odeljenja za organizovani i privredni kiminal Tužilaštva BiH uputio je predlog za određivanje pritvora od 30 dana za osmoro osumnjičenih.

Mera pritvora predložena je za Refika Hasanovića (50) iz Sarajeva, Mirzu Hodžića (32) iz Doboja, Muhameda Mudrova (34) iz Doboja, Enesa Kantića (38) iz Tešnja, Almira Ahmića (35) iz Tešnja, Alena Dugalića (31) iz Tešnja, Adnana Dizdarevića (39) iz Zenice i Nedima Bukvića (34) iz Doboja.

Mera pritvora osumnjičenima u akciji "Jug" predložena je iz bojazni da bi, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli uništiti, sakriti, izmeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično delo.

ODUZET SKANK

U ODVOJENOJ akciji inspektori SIPA su u utorak na području Čapljine uhapsila tri osobe kod kojih je pronađeno oko 30 kilograma skanka. Pretresli su im i stambene objekte u Trebinju. Svi su osumnjičeni za neovlašćenu trgovinu drogom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna