ODLUKA APELACIONOG VEĆA SUDA BIH: Ukinuta osuđujuća presuda tužiocu Boži Mihajloviću

O. M.

16. 12. 2020. u 13:33

APELACIONO veće Suda BiH ukinulo je prvostepenu presudu suspendovanom tužiocu Tužilaštva BiH Boži Mihajloviću, kojom je osuđen na pet godina zatvora, piše SRNA.

ОДЛУКА АПЕЛАЦИОНОГ ВЕЋА СУДА БИХ: Укинута осуђујућа пресуда тужиоцу Божи Михајловићу

Foto S. Mišljenović

Kako se navodi presuda je ukinuta nakon što je Apelaciono veće uvažilo žalbu Mihajlovićevog branioca, advokata Vlade Adamovića.

- Predmet je vraćen na ponovno suđenje, ali ne Sudu BiH, već Opštinskom sudu u Sarajevu - navodi se u odluci.

Ukinutom presudom Mihajlović je osuđen u sklopu afere "Nestali novac", odnosno nestanka 225.000 KM iz dokaznog materijala u više tužilačkih predmeta. Kroz deset tačaka optužnice navodi se da je Mihajlović kao tužilac, a kasnije i kao rukovodilac Posebnog odeljenja za organizovani, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH (POOK), svesno propustio dužnost nadzora nad radom daktilografkinje koja je prisvajala privremeno oduzeti novac iz predmeta Tužilaštva BiH. Iz vreća sa dokazima od 2006. do 2015. godine nestajali su iznosi od 20 kuna do 55.000 KM.

Navodilo se da je daktilografkinja, bez znanja tužioca, otvarala vreće s dokazima i kroz godine rada zahtevala dostavljanje privremeno oduzetih predmeta. Njenim zahtevima je udovoljavao Sud BiH i dostavljao joj predmete iz kojih je iznova nestajao novac, što Mihajlović nije ni primetio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!