SLEDE KRIVIČNE PRIJAVE: Lokalni izbori u Trebinju su završeni, ali ne i prepucavanja između najjače stranke i opozicije

D. CURAĆ

23. 11. 2020. u 07:12

BURNA je bila izborna kampanja u Trebinju, napeto i na sam dan izbora, ali ništa manje tenzije nisu ni posle izbornog dana. Sa jedne strane, najjača trebinjska stranka SNSD, a sa druge najjači predstavnik opozicije Lista za pravdu i red Nebojša Vukanović, optužuju jedni druge za izborne nepravilnosti.

СЛЕДЕ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ: Локални избори у Требињу су завршени, али не и препуцавања између најјаче странке и опозиције

Ćurić i Petrović / Foto D. Curać

Sve je počelo nakon što je CIK BiH naredio Gradskoj izbornoj komisiji ponovno prebrojavanje listića na 10 izbornih mesta u Trebinju.

- Podnećemo krivične prijave protiv više osoba iz opozicione Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića, jer je na ponovnom brojanju glasova utvrđeno da su nevažeće i glasove drugih kandidata pripisivali svojoj listi. Oni su na tim biračkim mestima pripisivali sebi glasove - istakao je predsednik GO SNSD Luka Petrović.

Na drugoj strani, Nebojša Vukanović kaže da je imao samo jednog predsednika biračkog odbora, a da je sva ostala kontrolisao SNSD.

- Po njihovim tvrdnjama ispada da su predstavnici SNSD meni dopisivali glasove, jer samo oni imaju pristup vrećama sa glasačkim materijalom, prepravljaju zapisnike i manipulišu listićima - rekao je Vukanović.

Opozicija u Trebinju, kao i stranke koje nisu prešle cenzus DEMOS i SPS, okupile su se ispred zgrade gradske uprave prilikom prebrojavanja spornih biračkih mesta. Tvrdili su da je u zgradi gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i vrši pritisak na biračke odbore.

- To nije ni prvi ni poslednji put da u večernjim časovima radim. Opoziciona grupa je ispred Gradske uprave pravila pritisak, a njihovi posmatrači su bili na ponovnom brojanju - naveo je Ćurić.

OBRAĐENI LISTIĆI

NA zvaničnom sajtu CIK BiH stoji da su u Trebinju obrađeni glasova sa 33 glasačka mesta, a da se sa 12 čekaju rezultati. Prema tim rezultatima izborni cnzus prošli su SNSD 37,1 odsto, Lista za pravdu i red Nebojša Vukanović 14,95, SDS 9,06, HNP-PDP 7,60, SP 5,77, Ujedinjena Srpska - PUP 4,95 i DNS 4,34.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!