GRADONAČELNIK BANjALUKE: Novi kabinet u narednih sedam dana!

S.M.

17. 11. 2020. u 19:46

ГРАДОНАЧЕЛНИК БАЊАЛУКЕ: Нови кабинет у наредних седам дана!

Draško Stanivuković

U NAREDNIH sedam biće poznati zamenik i čitav kabinet gradonačelnika Banjaluke, rekao je za Draško Stanivuković, novoizabrani gradonačelnik Banjaluke. Prema njegovim rečima, u ovom trenutku su fokusirani na razmišljanje o najboljim rešenjima i istrajavanju na suštinskoj postavci buduće Gradske uprave.

- Ovom prilikom pozivam sve najbolje među nama, profesore, lekare te stručnjake iz različitih oblasti da se prijave na konkurse, jer su najbolji potrebni da bi se Banjaluka razvijala, naveo je Stanivuković za "Nezavisne".

Istakao je da će kroz nekoliko dana pozvati sve privrednike i preduzetnike iz Banjaluke kako bi razgovarali o tome šta Gradska uprava može uraditi za privredu koja je pogođena virusom korona.

- Želja je da grad posegne za mnogim merama i uradi sve što je moguće za privredu. Spremni smo da se odričemo i sve svoje kapacitete preusmjerimo zarad privrede i razvoja, objasnio je Stanivuković.

Na pitanje koji su prvi koraci koje će učiniti kao gradonačelnik Banjaluke, Stanivuković je odgovorio da je to revizija svega što je dosad urađeno u javnim preduzećima na području grada.

- Izvršićemo reviziju svega što je urađeno u poslednjih 20 godina, potpisanih ugovora, transakcija novca, kao i odgovornosti za one koji su to uradili. Nakon toga ćemo se fokusirati na privredu i nova radna mesta te otvoriti Banjaluku prema investicijama. Plan je da omogućimo i našim ljudima u inostranstvu koji su zaradili novac da se vrate ovđe, ulažu i zapošljavaju građane, rekao je Stanivuković.

Naglasio je da je cilj racionalizacija troškova grada te potpuna transparentnost i smanjivanje nepotrebnih izdvajanja.

- Neke stručne usluge i izmišljeni savetnici nisu potrebni novoj Gradskoj upravi, a taj novac ćemo preusmeriti na subvenciju vrtićima, javnom prevozu, za kupovinu udžbenika i ostalih stvari koje su najpotrebnije za građane, zaključuje Stanivuković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)