MILORAD DODIK: Tužan sam zbog Banjaluke, koalicioni partneri su bili licemerni

O.M.

15. 11. 2020. u 23:29

МИЛОРАД ДОДИК:  Тужан сам због Бањалуке, коалициони партнери су били лицемерни

Foto: O.M.

MILORAD Dodik, predsednik SNSD, kaže da je ova stranka odnela pobedu u 41 opštini/gradu, što je za jednu više nego na prošlim izborima.

- Statistički imamo bolji rezultat nego ranije. Osvojili smo 41 opštinu, a među njima Prijedor, Doboj i Istočno Sarajevo u kojima SNSD nije bio na vlasti - rekao je Dodik.

On kaže da nije sretan, već tužan što su izgubili Banjaluku.

- Igor Radojičić je jedan od najuspešnijih gradonačelnika koje je ovaj grad imao, ali poštujemo odluku građana. Nije fer to što je Banjaluka uradili Radojičiću! On je jedan od naših najsposobnijih kadrova. Ali što se tiče stranačke pozicije SNSD je rastao i već sada imamo veći procenat u odnosu na prošle lokalne izbore - rekao je Dodik.

On kaže da je koalicioni rezultat u Banjaluci bio daleko veći u odnosu na rezultat glasanja za gradonačelnika. To, kako kaže Dodik, ukazuje da pojedini koalicioni partneri nisu "igrali korektno".

- Neko je bio licemeran kada je potpisivao koalicioni sporazum. Ali o tom, potom. To nije bilo korektno prema Radojičiću koji je pokušao da okupi sve političke partije. Mi smatramo da poraz može biti prilika, koju ćemo u potpunosti iskoristiti. Poraz može biti zamka i ne znam kako će pobednik za gradonačelnika to izbeći  - rekao je Dodik, navodeći da će od sutra lično biti predsednik Gradskog odbora SNSD u Banjaluci, umesto Radojičića, navodeći da se SNSD tog čoveka ne odriče. 

- Nemam nameru da se sa bilo kim obračunavam. Ja ću svoje nezadovoljstvo iskazati još većim radom u Banjaluci. Naša politika neće biti sukob sa Banjalukom, već razvoj tog grada. Žao mi je što nismo prošli u Bijeljini. Analiziraćemo situaciju i SNSD će nastaviti saradnju sa Mićom Mićićem - rekao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Grof

16.11.2020. 07:50

Uz sav predizborni inzinjering i zgubili ste u dva grada gde zivi trecina stanovnika cele zemlje i govorite o izbornom uspehu! Vi ste politicka proslost samo vam to jos niko nije rekao!

Nono

16.11.2020. 10:05

@Grof - Nisu izgubili gradove Pobijedili su i u Bijeljini i u Banja Luci za Skupštine grada Ovo je pirova pobjeda opozicije Odnosno prevara koalicionih partnera, što je smtrna presuda samom sebi, suicid

Gog

16.11.2020. 08:28

Vazan je parlamentarizam da se unapredjuje volja naroda. Ponekad je volja naroda i nakriva ili revoltirana. Takva volja mozda nije uvijek cista i racionalna, zato se nadam da ce se ipak promjena donijeti neki novi inpuls, da se bivsa vlast obuzda da ne moze da se ponasa vlasnodracki, ali i buduca, nova da dodje na mjesto i shvati da sad ima odgovornost, a ne samo halabuku i kritiku...