DODIK POSETIO KOVID ODELJENJE U BANJALUCI: Poželeo obolelima da što pre dođu kući i najavio nagrade za medicinare

S.M.

13. 11. 2020. u 20:45

Videti ljude u ovom stanju je veoma potresno, u ime RS ćemo se založiti za neki dio nadoknade za one koji su izloženi svakodnevno virusu, kazao je Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, nakon posete UKC RS.

ДОДИК ПОСЕТИО КОВИД ОДЕЉЕЊЕ У БАЊАЛУЦИ: Пожелео оболелима да што пре дођу кући и најавио награде за медицинаре

Foto: S.M.

-Zaista sam potresen. Poželio sam im da svi dođu kući, svojima, a onima koji shvataju olako pandemiju poručio bih samo da pogledaju snimke ljudi koji su juče bili zdravi, a sada su ovđe, kazao je Dodik, nakon što je obišao obolele.

-Čuvajte se, jedini način da budete u situaciji da morate na aparaturu je da se čuvate. Nemojte ići na slavlja, nemojte se nigde zadržavati, držite distancu i higijenu, naveo je Dodik.

Foto: S.M.

On se još jednom zahvalio medicinarima i dodao da "to nije samo umni negi i fizički rad, to su teški bolesnici".

Član Predsedništva BiH je danas posle podne posetio  Univerzitetsko klinički centar RS i zaražene virusom korona koji se leče u toj ustanovi kako bi im pružio podršku.

Foto: S.M.

-Želim da se zahvalim zdravstvenim radnicima koji izdržavaju napore kojima su izloženi. Srpska je pokazala sposobnost za upravljanje ovom krizom i pored velikog broja zaraženih naš zdravstveni sektor se pokazao održvim. Republika Srpska se potrudila da svi repromaterijali i lekovi koji se koriste budu dostupni i sada imamo zalihe od tri do šest meseci, rekao je ranije Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!