JAKA SRBIJA ZNAČI JAKU REPUBLIKU SRPSKU: Ana Brnabić u poseti Banjaluci

Tanjug

13. 11. 2020. u 18:14

ЈАКА СРБИЈА ЗНАЧИ ЈАКУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ: Ана Брнабић у посети Бањалуци

Foto: SRNA

SRBIJA je od 2014. godine uložila 59 miliona evra u različite projekte u Republici Srpskoj, izjavila je danas u Banjaluci premijerka Ana Brnabić i dodala da je rebalansom budžeta za 2020. godinu, koji je juče usvojen u Skupštini Srbije, za aerodrom u Trebinju izdvojeno oko 30 miliona evra.

Brnabićeva je poručila da će se u 2021. godini tek videti šta znači kada Srbija i Republika Srbija rade zajedno, navodeći da će se graditi aerodrom Trebinje, odakle se prvi letovi očekuju 2022. godine, kao i izgradnja zajedničke hidroelektrane Buk Bijela.

-Neizmerno mi je drago što sam ovde jedanaesti put i to govori o bliskosti i koliko je RS važna za Srbiju, ali je ovo i moja prva poseta bilo kom gradu ili zemlji u novom mandatu- rekla je Ana Brnabić.

Foto: SRNA

Navela je da joj je predsednik Aleksandar Vučić još 2017. godine, kada je razgovarala sa njim o tome gde prvo kao predsednik vlade treba da otputuje, rekao da zapamti da prvo uvek ide u Banjaluku.

Brnabićeva je danas prisustvovala otvaranju tronamenskog objekta u banjalučkom naselju Petrićevac čiju je izgradnju pomogla Vlada Srbije.

U tom objektu će biti smešteni ambulanta, vrtić i mesna zajednica. Zahvalila je što su ispunili želju predsedniku Aleksandru Vučiću da se vrtić zove "Čika Jova Zmaj".

Foto: SRNA

-Ovo je drugi vrtić koji otvaramo i to je najbolja investicija u budućnost. Drago mi je kad možemo da pomognemo, daćemo sve od sebe da u budućnosti imamo nove projekte. Srbiji ide ekonomski dobro, politički smo stablini, i Srbija će ove godine prvi put biti evropski prvak, imamo najbolje rezultate za BDP u čitavoj Evropi- rekla je premijerka.

Prenela je da je u Srbiji rekordno niska nezaposlenost od 7,3 odsto i istakla da nije bilo lako postići takav rezultat.

-To vam govorim jer jaka Srbija znači jaku Republiku Srpsku. Dobri rezultati Srbije znači i bolji kvalitet života svih vas u Republici Srpskoj. Ponosna sam kada možemo da pomognemo i pokazamo koliko nam je stalo do RS- poručila je premijerka Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)