SAVEST GRADA I KRAJA: Dirljivo pismo načelnika Ugljevika penzionerima

V.Mitrić

02. 11. 2020. u 19:13

- VI, koji ste gradili i izgradili naš grad i kraj i otišli u zasluženu penziju bili ste i ostali div junaci našeg vremena - stoji u pismu koje je načelnik Ugljevika, Vasilije Perić, uputio penzionerima podmajevičkog kraja.

САВЕСТ ГРАДА И КРАЈА: Дирљиво писмо начелника Угљевика пензионерима

Foto: V. Mitrić

- Mnoge od vas je, umesto uživanja u penziji, u odmoru od teškog radnog veka, koji je, često, imao više gorčine, nego radosti, „dočekao“  rat - naglasio je Perić.

- Onda briga za brigom, muka za mukom, nevolja za nevoljom, koje je to vreme nosilo. Kako ste preživeli, najbolje znate vi, posebno oni koji su morali da čekaju i da čekaju kako bi dobili kakvu takvu penziju. O iznosima penzija da ne govorim, jer to je potpuno nesrazmerno mestima na kojima ste radili i vašem doprinosu društvu. To je, lepim našim vukovskim, srpskim jezikom rečeno, n e p o š t e n o!

Apsolutno je svestan, napisao je čelnik Ugljevika, „svake njihove zasluge i zato svakoga od njih neizmerno i voli i poštuje“.

- Znam za vaš doprinos i znam da u zemljama gde je največi progres danas, posebno ekonomiji, posle mladosti i njihove  snažne energije, ništa manje nisu važne sede, a mudre i pametne glave.Nastao sam na vašem znanju, iskustvu, vašim divnim i časnim primerima, kad se znalo šta je čojstvo, ljudstvo, čovekoljublje, reč i obraz.Za te vrednosti, i sam se, neprestano borim - istakao je Perić.

Naš obraz, kaže ugljevički načelnik, "pored ostalog, zavisi i koliko pažnje poklanjamo vama, našim najstarijim i najzaslužnijim sugrađanima i meštanima“.

- Zato, sve što mogu, uvek i u svako doba, sam vam na raspolaganju. Tu sam da  vam pomognemo u svakoj situaciji, prilici i neprilici, da zajedno rešavamo vaše probleme, da se radujemo onome čemu se vi radujete, vašim naraštajima, koji su deo nas, da vam ukažemo pažnju, pomoć, razumevanje i mnogo više od lepe reči, jer ste to vi, divni ljudi, zaslužili. Ne želim niko da vas odvaja, deli od mene. Ne treba vam, kao što znate, nikakva veza. Vaša veza sam ja, jer smo svoji, jer se znamo od mojih malih nogu. Hoću da vas uvek gledam pravo u oči. Hoću da mi se obratite kad god vas nešto muči, tišti, ali i kad imate nešto za se zajedno obradujemo. Tu smo, zajedno, uvek. Kao najbolje komšije, sugrađani, meštani i prijatelji. Vi ste penzioneri, formalno rečeno, ali ja vas doživaljavam kao savest ovog grada i kraja. I na tome vam hvala.Učili ste nas kako se svoj kraj i grad gradi i voli. Hvala Vam i živi i zdavi da ste. Na mnoga leta - zaključuje Perić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina