UHAPŠENI ORAŠANIN I KARADŽIĆ: Vodeći privatnu istragu brutalno pretukli Sokočanina

O. M.

24. 10. 2020. u 19:31

OGNjEN Orašanin, Saša Karadžić i Stefan Delić iz Sokoca uhapšeni su sinoć zbog sumnje da su napali i teško pretukli Marka Borovčanina koji je sa teškim povredama zadržan na lečenju u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

УХАПШЕНИ ОРАШАНИН И КАРАЏИЋ: Водећи приватну истрагу брутално претукли Сокочанина

Foto: D. Podzerović

Napad se dogodio sinoć oko 19 časova ispred apoteke u Sokocu, gde su osumnjičeni presreli Borovčanina i brutalno ga pretukli. Izudarali su ga po glavi i celom tijelu, te šutirali nogama dok je ležao na podu.

- Osumnjičeni su, uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu teška telesna povreda predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu. Svi se sumnjiče da su fizički napali M. B. nanevši mu teške telesne povrede - rekla je portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Ona navodi da su osumnjičeni isti dan uhapšeni i nad njima je izvršena kriminalistička obrada. Na mestu napada izvršen je uviđaj tokom koje su izuzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Kako nezvanično saznajemo motiv napada je svojevrsna privatna istraga koju su Orašanin i ekipa pokrenuli nakon što je 17. oktobra ispod Karadžićevog automobila "ford galaksi" pronađena eksplozivna naprava. Srećom, bomba se nije aktivirala, jer je na vreme uočena. Istragom je utvrđeno da je bomba bila podmetnuta ispod suvozačevog sedišta, zbog čega u policiji sumnjaju da je na meti napadača bio Orašanin. Policija je o tome pokrenula detaljnu istragu, a celi slučaj je kvalifikovan kao pokušaj ubistva. Veruje se da Orašanin i ekipa želeli da pre policije dođu do informacija o osobama koje stoje iza podmetanja eksploziva, te su se zbog toga okomili na Borovčanina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a