ZA VODOVOD POLA MILIONA KM: Opština Drvar konačno realizuje vrednu donaciju od Vlade Republike Srbije

S. MIŠLjENOVIĆ

24. 10. 2020. u 08:50

U DRVARU je počela rekonstrukcija vodovodnog sistema za koji je Vlada Srbije obezbedila 500.000 KM, potvrdila je načelnica Opštine Drvar Dušica Runić.

ЗА ВОДОВОД ПОЛА МИЛИОНА КМ: Општина Дрвар коначно реализује вредну донацију од Владе Републике Србије

Foto D. Pozderović

Ona kaže da u vodovodnu infrastrukturu na području Drvara nije bilo većih ulaganja od sedamdesetih godina prošlog veka.

- Zahvaljujući sredstvima Srbije možemo početi realizaciju jednog od najznačajnijih, strateških projekata za našu opštinu. Počinjemo rekonstrukciju i zaštitu izvorišta "Točkovi" odakle se vodom snabdeva gotovo cela gradska zona. Uradili smo projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju prve faze od "Točkova" do "Sopića ograde", izdali smo potrebne dozvole i pripremamo tendersku dokumentaciju - rekla je Runićeva.

OTVOREN POGON TEKSTILA

PODRŠKA Opštini Drvar iz Srbije je sve jača iz godine u godinu, a srpska firma iz Vranja "Jumko", koja se bavi proizvodnjom tekstila, otvorila je početkom ove godine u Drvaru pogon u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Runićeva je dodala da su za realizaciju ove faze obezbeđena sredstva Vlade Srbije od 500.000 KM, i da je u toku izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju druge faze vodovoda od "Sopića ograde" do "Raskršća", što je urbana zona.

- Na području opštine ima veliki broj lokalnih vodovoda u prigradskim naseljima kojima je takođe potrebna rekonstrukcija i izgradnja, što je jedan od strateških ciljeva - naglasila je Runićeva.

PROJEKTI Dušica Runić

Foto opština Drvar

Prema njenim rečima, sredstva od 17.000 KM za rekonstrukciju izvorišta "Točkovi" obezbeđena su iz Fonda za zaštitu životne sredine posredstvom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Livanjskog kantona.

Runićeva kaže da su radovi na zaštiti izvorišta u toku, i dodaje da se završetak očekuje u roku od 30 dana.

- Početak rekonstrukciji prve faze gradske vodovodne mreže očekujemo po okončanju tenderske procedure - izjavila je Runićeva.

Ona je zahvalila Srbiji i Republici Srpskoj, jer Drvar nakon pola veka ima mogućnost da realizuje značajne infrastrukturne projekte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a