BEŽALI I U KANAL! Krijumčarili ljude kod Gradiške

V. Mitrić

07. 10. 2020. u 12:42

RADEĆI na sprečavanju nezakonitih prelazaka državne granice, službenici Jedinice granične policije Gradiška i Jedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelarije Severozapad Gradiška Granične policije BiH, juče su, oko ponoći, sprečili krijumčarenje 12 osoba afroazijskog porekla na području Gradiške, saznaju „Novosti“ u GP BIH.

БЕЖАЛИ И У КАНАЛ! Кријумчарили људе код Градишке

Foto: Depositphotos

Migrante su krijumčarila dvojica državljana Bosne i Hercegovine i to u dva vozila. Prilikom pokušaja zaustavljanja vozač „Škode“, BH nacionalnih oznaka, oglušio se o naredbe policajaca i dao u bekstvo, dok je drugo vozilo, „Reno“ na kom su bile različite BH registarske oznake, sletelo s puta i zatečeno je u kanalu! 

- U cilju pronalaska osoba i zaustavljanja“ Škode“ o događaju su obavešteni i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji su osumnjičene državljane BiH zaustavili na području opštine Novi Grad i zadržali do dolaska pripadnika Granične policije BiH – kažu u GP BIH. 

Zbog sumnje da je počinjeno krivično delo krijumčarenje ljudi, o događaju je obavešten tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj su naredbi osumnjičeni uhapšeni. Ilegalni migranti nisu imali lične dokumente, a u razgovoru sa službenicima JGP Gradiška izjavili su da dolaze iz Pakistana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna