PRITISKAJU ČLANOVE ZA GLASOVE: Pojačava se izborna groznica uoči glasanja na lokalu zakazanog za 15. novembar

S. MIŠLjENOVIĆ

06. 10. 2020. u 14:08

PRIBLIŽAVANjE dana održavanja lokalnih izbora u Republici Srpskoj i u čitavoj BiH zadaje glavobolju mnogima koji su prinuđeni da na terenu rade za partije od kojih su dobili ili posao, ili neku drugu pogodnost.

ПРИТИСКАЈУ ЧЛАНОВЕ  ЗА ГЛАСОВЕ: Појачава се изборна грозница уочи гласања на локалу заказаног за 15. новембар

Foto Fokus.ba

Pod pritiskom su i zaposleni u javnim institucijama koje te iste partije kontrolišu preko "svojih" direktora ili ministara...

Štaviše, partije iz vladajuće koalicije - SNSD, DNS, SPS, SP RS, US... - u borbi za svaki glas se, čak, i međusobno obračunavaju.

Analitičar Velizar Antić kaže da su političari u RS i u BiH svoje interese stavili iznad interesa društva i države. Partije, smatra, politiku ne shvataju kao borbu za dobrobit svih građana, već je posmatraju kao obračun zarad svojih ličnih i interesa svojih partija.

Velizar Antić, Foto BNTV

- Zato zapošljavaju samo svoje stranačke vojnike i od njih, kad dođu izbori, traže da prikupe što veći broj glasova, što je klasičan primer zloupotrebe koja proizvodi partokratsku državu i svi građani postaju robovi političkih partija - objašnjava Antić.

Sociolog i redovni profesor Univerziteta u Istočnom Sarajevu dr Drago Vuković smatra da su borba za vlast i opstanak na vlasti postali borba za život ili smrt.

- Toleriše se pritisak na one koji rade i na one koji ne rade, tako što se prvima preti otkazima, a drugima se nude nepostojeća radna mesta. Ili im se taj glas plaća na neki drugi način. Zato je ljudima u problemima opravdano da svoj glas daju ne onima koji bi po njima to zaslužili svojim programima, nego onima koji su ih na različite načine zadužili - zaključuje prof. dr Vuković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MUSLIMANSKI ZLOČIN BEZ KAZNE: Obeležavanje 32.godišnjice od masakra vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu