JOVANA PONOG ZAVIČAJA: Tablet taletovanoj studentkinji medicine

V. MITRIĆ

02. 10. 2020. u 13:29

NAČELNIK opštine Ugljevik Vasilije Perić darovao je tablet računar sugrađanki Jovani Starčević, studentu šeste godine Medicinskog fakulteta, koja ima prosek 9,83.

ЈОВАНА ПОНОГ ЗАВИЧАЈА: Таблет талетованој студенткињи медицине

Foto: V. Mitrić

Jovana, kojoj je Perić čestitao na vrednom i uspešnom studiranju, samo jedan od mnogih stipendista ove lokalne samouprave.

- Uvek je potrebno da ističemo najbolje među nama, što redovno i činimo, a posebno one iz obrazovanja, kako bi mladi imali na koga da se ugledaju, a stariji da se njima ponose u našem kraju –kaže Perić. -Jovani uspeh je i te kako zapazila lokalna samouprava, a naročito nas raduje što ova devojka hoće da ostane u svom rodnom kraju, u svojoj Republici Srpskoj, po završetku studija.

Jovana Starčević kaže o da je rad, trud, želja i ljubav prema budućem pozivu preduslov za dobre rezultate.

- Do sada nisam pala nijedan ispit, niti sam ikada oborila nijednu dobijenu ocenu – priča nam ova Ugljevičanka. - U prve tri godine je bilo više napora iz razloga, jer student u prvoj godini susreće po prvi put sa obimnim gradivom, a već od četvrte godine se primenjuje stečeno znanje iz prethodnih godina kao dobra podloga. Zahvalna sam na podršci koju joj opština Ugljevik pruža stipendirajući mene i druge naše studente.

Prijemu je prisustvovao i predsednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći