DONACIJA PLASTENIKA: Dodeljuju se najugroženijim sugrađanima

V.Mitrić

30. 09. 2020. u 13:49

ДОНАЦИЈА  ПЛАСТЕНИКА: Додељују се најугроженијим суграђанима

Foto V. Mitrić

U OKVIRU projekta „Direktna socio-ekonomska pomoć izuzetno ugroženim porodicama u lokalnim zajednicama u BiH u Bijeljini je ozvaničena donacija plastenika socijalnom preduzeću „Agroplan“, a plastenici su ranije obezbeđeni i za četiri pojedinca, odnosno porodice, iz Velike Obarske, Brodca i Dazdareva.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić kaže da su pare za nabavku plastenika obezbedili Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke i nevladina organizacija iz Sarajeva „ASB“.

- Cena jednog plastenika iznosila je 3.500 konvertibilnih maraka, a mi smo učestvovali sa 800 KM po plasteniku. Projekat se sprovodi u 12 opština i gradova u BiH i mogu da najavim da će biti realizovan i naredne godine, što je lepa vest, kada znamo da se plastenici dodeljuju najugroženijim sugrađanima – poručio je Mićić.

Rusmir Hanić iz „ASB-a“ kaže da su korisnici projekta birani posredstvom bijeljinskog Centra za socijalni rad, ali da je od ove godine omogućeno doniranje plastenika i nevladinim organizacijama, javnim ustanovama i drugim ustanovama.

- Ljudi su uglavnom oduševljeni donacijom, a najbolji pokazatelj uspešnosti je to što su neki raniji korisnici uspeli da ostvare dobit i kupe nove plastenike – istakao je Hanić.

Korisnici najavljuju da će u plastenicima uzgajati papriku, paradajz, patlidžan, spanać, blitvu i sezonsku salatu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)