UMRO ZBOG KRVARENJA: Nastavljeno suđenje za ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića

O. M.

22. 09. 2020. u 17:17

Željko Kovačević, jedan od napadača na ubijenog biznismena Slavišu Krunića, s leđa je pogođen iz daljine u levi deo butne kosti i umro je usled iskrvarenja.

УМРО ЗБОГ КРВАРЕЊА: Настављено суђење за убиство Славише Крунића и Жарка Павловића

Foto: Printskrin Nova BH

To je u Okružnom sudu u Banjaluci ispričao Dalibor Nedić, specijalista sudske medicine, na suđenju za ubistvo Krunića i njegovog telohranitelja Žarka Pavlovića. Za zločin su optuženi Benedi Đukanović, Emilio Baldo, te pomagač Rodoljub Gajić. Kao jedan od napadača označen je i Kovačević, koji je ubijen u razmeni vatre s Krunićevim obezbeđenjem.

Nezakonito postupali s telom

Đukanovićev branilac Tatjana Savić smatra da se s telom Kovačevića nezakonito postupalo od pronalaska do obdukcije jer, kako kaže, ”niko u sudnici ne zna zašto je prošlo 36 sati do obdukcije".

- Da je obdukcija rađena ranije i veštak je potvrdio da bi se mogao izjasniti o vremenu smrti - rekla je Savić.

- Radilo se o prostrelnoj rani koja se završava u levoj polovini stidne regije. Projektil kojim je pogođen tokom obdukcije nije pronađen - rekao je Nedić.

Prema njegovim rečima smrt Kovačević je mogla nastupiti 20 minuta nakon što je pogođen.

- Prema mojoj proceni osoba s takvom ranom je mogla da puže ili da se vuče. Na tu stranu nije mogla da se oslanja, jer noga nije bila u funkciji - istakao je Nedić.

Pojasnio je da usled iskrvarenja dolazi do ošamućenosti i gubitka svesti, a kako je Kovačević izgubio najmanje dve litre krvri smatra da je preminuo 15-20 minuta nakon što je ranjen. On nije mogao da se izjasni o tačnom vremenu smrti, budući da je obdukcija rađena više od 24 sata od ubistva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju