PARASTOS STRADALIMA U ZASEDI ARMIJE BiH: Sveće za putnike iz sprženog vojnog kamiona

R.Milović

20. 09. 2020. u 11:48

ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ЗАСЕДИ АРМИЈЕ БиХ: Свеће за путнике из спрженог војног камиона

Foto: R.Milović

NA Papratnoj njivi, smeštenoj između Kalinovika i Fočanske MZ Miljevina, danas je parastosom i palenjem sveća na spomen obeležje, ali i na kamion-krajputaš, odat pomen za 42 žrtve srpske nacionalnosti stradale u zasedi takozvane Armije BiH, koji su „zoljama“ i „osama“ 20. septembra 1992. godine, spržili vojni kamion u kojem su se pored vojnika, nalazili i civili.

Niko od 42 putnika nije preživeo ovaj napad.

Među civilina na vojnom kamionu su se nalazile izbeglice iz Trnova sa namerom da se dosele u Miljevinu. Ono od čega su pobegli iz Trnova dočekalo ih je u Papratnoj Njivi, gde je juče njihova rodbina i predstavnici boračke organizacije Foče, Kalinovika i Trnova, održala parastos za svoje mučki ubijene srodnike i prijatelje.

Tog dana je Milorad Bozalo izgubio sina jedinca Radomira, a Miloš Andrić sina Ranka.Ubijeno je i šest žena.

-Ovde su mi poginuli roditelji Ratomir i Savka Golijanin i i majčina sestra Cmilja Obućina, te njen sin Slavko – kaže za „Novosti Tihomir Golijanin iz Trnova

Na kamionu su stradala i oba sina Ruže Mastilo iz Rataja kod Miljevine.Stariji sin Dušan je imao 19 godina, a Slobodan 16.godina. Živim sama, u bolu i tuzi-kaže Ruža.

Porodicama i rodbini pobijenih civila i vojknika na kamionu u Papratnoj njivi, najteže je što još niko nije , za ovaj mučki napad, procesuiran u Tužilaštvu BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Prellee

20.09.2020. 15:33

Doci ce ovo u sudnici, odgovarace se za ovaj zlocin, ne moze se ovo oprostiti.Nasi ljudi odgovaraju a oni imaju dozivljaj da su u ratu pravili humana djela, a ne ubijali, gnusno ovako i podmuklo, iz zasjede. Nazalost oni nikada kao narod nece izrasti i ovo dozivjeti kao lose djelo, jer ih je svijet umazio prastanjem i podrskom. Sve je to Handke dobro opisao sa one druge strane, o kojoj se malo zna, Srpske strane.Zlocin mora se nazvati zlocinom i nikako drugacije.