SEFEROVIĆI SASLUŠANI U TUŽILAŠTVU: Otac i sin osumnjičeni za kupovinu Romkinje (17) se branili ćutanjem

O. MATAVULj

19. 09. 2020. u 06:46

LjUBO Seferović i njegov sin Jasmin Seferović, osumnjičeni za kupovinu 17-godišnje Romkinje radi prisilnog braka, saslušani su u petak u Republičkom javnom tužilaštvu RS, ali su odbili da iznose svoju odbranu i branili su se ćutanjem.

СЕФЕРОВИЋИ САСЛУШАНИ У ТУЖИЛАШТВУ: Отац и син осумњичени за куповину Ромкиње (17) се бранили ћутањем

Foto: Avaz

Očekuje se da će u narednom periodu protiv njih biti podignuta optužnica za krivično delo trgovine decom, za koje je zaprećena kazna od najmanje pet godina zatvora. Istragom je obuhvaćena i majka žrtve, Almasa S. koja se tereti da je kćerku prodala za 2.000 KM, odnosno da je za taj iznos pristala na zaključenje prisilnog braka između njene kćerke i Jasmina Seferovićeva.

Istraga je pokrenuta u martu, nakon što je policija u akciji "Zaustavimo prosjačenje" zatekla maloletnicu kako, s bebom u naručju, prosi na banjalučkim ulicama. Budući da je maloletna, policajci su je predali Centru za socijalni rad u Banjaluci, koji su od kolega iz Mostara dobili podatke da je devojka udata i da obaveste njenog supruga. Kada je Jasmin, u pratnji oca Ljube, došao po nju, socijalni radnici su primetili da je devojka u strahu i detaljno su krenuli da proveravaju ovaj slučaj, otkrivši da je ona bila žrtva trgovine ljudima, i da je čak prijavljena njena otmica.

Alarmirana je policija i četiri meseca kasnije, Uprava za organizovani i teški kriminal MUP RS podnela je izveštaj tužilaštvu protiv Seferovića i majke ove maloletnice. Prema naredbi o sprovođenju istrage, Jasmin se tereti da je od 2018. preko "Fejsbuka" vrbovao maloletnicu. Krajem godine ona je iz Mostara doputovala u Banjaluku, bez znanja majke, kako bi s njim živela. Ljubo je potom, stupio u kontakt s njenom majkom kako bi dobio saglasnost za brak. Po dogovoru, Almasi je isplatio oko 2.000 KM i to transferom preko "Vestern juniona", o čemu je pronađen i "pisani" trag.

Nedugo zatim, devojku su suprug i njen otac primorali da prosi u Banjaluci i to dok je bila u drugom stanju, a kasnije i sa detetom u naručju. Nezadovoljna tretmanom Seferovića, pozivala je majku da joj pomogne, koja je to i pokušala. Budući da su joj ruke bile vezane, majka je u Mostaru prijavila kćerkinu otmicu, tvrdeći da je nije videla dve godine. Seferovići su u ranijim izjavama socijalnim radnicima to negirali i hladnokrvno ispričali da nije bilo nikakve otmice, već da su za devojku uredno platili njenoj majci.

SLUČAJ "MEMIĆ"


LjUBO Seferović i njegov otac Bekrija optuženi su za izazivanje i prikrivanje saobraćajane nesreće u kojoj je stradao Dženan Memić iz Sarajeva. Taj slučaj je u javnosti izazvao brojne kontroverze. Presudom Kantonalnog suda u Sarajevu, obojica su u dva navrata oslobođeni optužbe, ali presuda nije pravosnažna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu