SASTANAK IGORA RADOJIČIĆA I GORANA VESIĆA: Narednog meseca bratimljenje Banjaluke i Beograda

S.M.

07. 09. 2020. u 13:40

BANJALUKA i Beograd potpisaće tokom narednog meseca povelju o bratimljenju, dogovoreno je na današnjem sastanku gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem i predsednikom Skupštine Beograda Nikolom Nikodijevićem.

САСТАНАК ИГОРА РАДОЈИЧИЋА И ГОРАНА ВЕСИЋА: Наредног месеца братимљење Бањалуке и Београда

Foto: Grad Banjaluka

Vesić je nakon sastanka istakao da dva grada imaju sporazum o saradnji iz 2005. godine, koji će prerasti u najviši mogući oblik saradnje, sporazum o bratimljenju.

- Posebno smo srećni i zadovoljni zbog toga jer je Banjaluci i formalno već odavno mesto u tom društvu naših 30 gradova pobratima iz celog sveta - rekao je Vesić novinarima u Banjaluci.

Foto: Grad Banjaluka

Tokom susreta sa delegacijom Beograda, koja boravi u Banjaluci povodom biciklističke trke Beograd-Banjaluka, razgovarano je i o drugim konkretnim oblicima saradnje, poput zajedničkih nastupa na trećim tržištima, posebno kada je reč o turizmu.

Planirano je i organizovanje godišnje kulturne manifestacije, te otvaranje "Krajiške kuće" u Beogradu.

Foto: Grad Banjaluka

- Mi smo pre svega braća i prijatelji. Kada dođemo u Banjaluku mi smo kao kod kuće, kao što su sve Banjalučanke i Banjalučani u Beogradu kod svoje kuće - poručio je Vesić.

Foto: Grad Banjaluka

Radojičić je naglasio da saradnja Banjaluke i Beograda može i treba da postane sadržajnija.

- Beograd i Banjaluka sarađuju u svim oblastima. Naši građani su povezani mnogostrukim vezama, porodičnim, prijateljskim, obrazovnim, kulturnim, sportskim. Biće nam zadovoljstvo da u oktobru potpišemo i formalni sporazum o bratimljenju i tako nastavimo i tu vrstu saradnje gradova i administracija, istakao je Radojičić.

Foto: Grad Banjaluka

On je najavio da će svim potencijalnim investitorima iz Srbije u Banjaluci biti na raspolaganju sve potrebne informacije iz prve ruke, a, kada je reč o pitanjima iz komunalne oblasti, Banjaluka će pratiti pozitivna iskustva Beograda.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)