U PETAK ODLUKA: Tačna lokacija aerodromske piste u Trebinju!

S. M.

31. 08. 2020. u 17:18

U BEOGRADU je danas dogovoreno da do petka, 4. septembra, bude precizirano gđe će biti aerodromska pista aerodroma Trebinje, budući da je to osnova svih drugih potrebnih dokumenata, izjavila je ministar građevinarstva, saobraćaja i veza Srbije Zorana Mihajlović nakon prvog sastanka Radne grupe za koordinaciju, kontrolu i praćenje izgradnje ovog aerodroma.

У ПЕТАК ОДЛУКА: Тачна локација аеродромске писте у Требињу!

Foto: SRNA

Mihajlovićeva je naglasila da je za sve koji su uključeni u projekat današnji sastanak važan i izrazila uverenje da će intenzivnim angažovanjem svih ovaj projekat biti završen do decembra naredne godine.

-Sigurna sam da ćemo do decembra naredne godine za 40 minuta maksimum ići od Beograda do Trebinja i obrnuto. To nije samo veza Beograda i Trebinja. To je veza Trebinja sa ostalim delom regiona i na kraju sa celim svetom jer će na taj aerodrom moći da sleću i neki drugi avioni koji voze za razne delove Evrope i svijeta, navela je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da je na osnovu jasne vizije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika donesena odluka o gradnji aerodroma u Trebinju.

Mihajlovićeva je navela da je na sastanku sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđem Popovićem, koji je prethodio sastanku Radne grupe, bilo reči i o ostalim zajedničkim projektima.

-Vodimo računa i o drugim važnim projektima koji vezuju srpski narod i sa jedne i sa druge strane Drine. Tu je izgradnja auto-puta Sremska Rača - Kuzmin, zatim odluka dva predsednika da će Srbija učestvovati u finansiranju izgradnje puta od Rače ka Bijeljini. Očekujem i da će ubrzo biti pušten most Ljubovija-Bratunac, zatim 11 mostova koje zajednički radimo i što nam omogućava da povežemo naš narod i da naše veze budu jače, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da je to strateški važno, s obzirom na to da infrastrukturni projekti znače bolji život, ali i jače povezivanje naroda.

- To je ono zbog čega sve i radimo. Mi ćemo se čuti stalno i sastajati jedanput mesečno, a operativni timovi će raditi, neću da kažem 24 časa, ali verujem da će nedeljno biti na terenu, rekla je Mihajlovićeva.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović rekao je da veruje da je aerodrom u Trebinju dugogodišnji san svih građane Hercegovine, ali da ne treba minimizirati njegov značaj za celu Srpsku.

On je u ime Vlade Srpske i lično zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za inicijativu za gradnju Aerodroma Trebinje i rekao da će Republika Srpska sa svoje strane učiniti sve što je neophodno da ovaj projekat bude završen, da Aerodrom zaživi u punom kapacitetu.

-Daćemo sve od sebe da Aerodrom zaživi u punom kapacitetu, da to bude vazdušni most između jednog naroda, između Srba sa jedne i druge strane Drine, rekao je Popović.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da su za izgradnju aerodroma bile predložene tri lokacije, te da je na današnjem sastanku dogovorena lokacija na području grada Trebinja, u mestu Mionići.

-Velika zahvalnost predsedniku Srbije Vučiću koji je sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom odlučio da gradi na području Hercegovine. Bile su potencijalne tri lokacije. Sada smo već dogovorili jednu. Ta lokacija je na području grada Trebinja, mesto Mionići, naveo je Ćurić.

On je dodao da je plan veoma optimističan i da se očekuje da prvi avion sa piste u Trebinju poleti, odnosno na nju sleti u decembru naredne godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)