TOPIĆ: 40 prijava za projektovanje i izgradnju auto-puta do Beograda

S.M.

27. 08. 2020. u 16:05

Direktor "Autoputeva Republike Srpske" Dušan Topić izjavio je danas da je na javni poziv za finansiranje projektovanja i izgradnju auto-puta koji bi Banjaluku i Republiku Srpsku povezao sa Beogradom već stiglo oko 40 prijava.

TOPIĆ: 40 пријава за пројектовање и изградњу ауто-пута до Београда

Foto: D. Pozderović

Topić kaže da je poziv za dionic Vukosavlje-Brčko-Bijeljina-Rača, dužine 70 kilometara, prije desetak dana raspisalo preduzeće "Autoputevi Republike Srpske".

-Prvi put “Autoputevi” su raspisali tender koji obuhvata finansiranje, projektovanje i izgradnju auto-puta koji bi Republiku Srpsku, povezao sa Beogradom. Vrednost radova procijenjena je na 1,35 milijari KM, rekao je Topić.

On je istakao da se prijavilo deset velikih građevinskih kompanija koje su u stanju da samostalno obave ovaj posao.

-Prijavilo se i nekoliko domaćih firmi i banaka, a svi bi trebalo da se udruže. Verujem da će biti dovoljno zainteresovanih kompanija i da će krajnja cena ovog projekta biti realna. Auto-put je podeljen na tri dionice, naveo je Topić.

Govoreći o planu parcelacije, Topić je rekao da je na dionici Vukosavlje-Brčko bilo primedbi meštana, koje su u međuvremenu rešene.

-Na dionici Brčko-Bijeljina do Rače nije bilo spornih pitanja, s obzirom na to da je preduzeće “Autoputevi Republike Srpske”, radilo plan parcelacije, a grad Bijeljina prostorni plan, pojasnio je Topić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja