TOPIĆ: 40 prijava za projektovanje i izgradnju auto-puta do Beograda

S.M.

27. 08. 2020. u 16:05

TOPIĆ: 40 пријава за пројектовање и изградњу ауто-пута до Београда

Foto: D. Pozderović

Direktor "Autoputeva Republike Srpske" Dušan Topić izjavio je danas da je na javni poziv za finansiranje projektovanja i izgradnju auto-puta koji bi Banjaluku i Republiku Srpsku povezao sa Beogradom već stiglo oko 40 prijava.

Topić kaže da je poziv za dionic Vukosavlje-Brčko-Bijeljina-Rača, dužine 70 kilometara, prije desetak dana raspisalo preduzeće "Autoputevi Republike Srpske".

-Prvi put “Autoputevi” su raspisali tender koji obuhvata finansiranje, projektovanje i izgradnju auto-puta koji bi Republiku Srpsku, povezao sa Beogradom. Vrednost radova procijenjena je na 1,35 milijari KM, rekao je Topić.

On je istakao da se prijavilo deset velikih građevinskih kompanija koje su u stanju da samostalno obave ovaj posao.

-Prijavilo se i nekoliko domaćih firmi i banaka, a svi bi trebalo da se udruže. Verujem da će biti dovoljno zainteresovanih kompanija i da će krajnja cena ovog projekta biti realna. Auto-put je podeljen na tri dionice, naveo je Topić.

Govoreći o planu parcelacije, Topić je rekao da je na dionici Vukosavlje-Brčko bilo primedbi meštana, koje su u međuvremenu rešene.

-Na dionici Brčko-Bijeljina do Rače nije bilo spornih pitanja, s obzirom na to da je preduzeće “Autoputevi Republike Srpske”, radilo plan parcelacije, a grad Bijeljina prostorni plan, pojasnio je Topić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Deki7

27.08.2020. 22:22

Trebao bi neko obavestiti Dodika da zapadno od Banja Luke ima jos gradova RS te bi logicno i autoput trebao ici do zapadne granice RS. Nije BL jedina poenta postojanja RS.