ŠAKIĆEV DNK NA MESTU ZLOČINA: Tužilaštvo RS traži produženje pritvora osumnjičenom za ubistvo Slaviše Ćuluma

O. MATAVULJ

26. 08. 2020. u 06:47

ШАКИЋЕВ ДНК НА МЕСТУ ЗЛОЧИНА: Тужилаштво РС тражи продужење притвора осумњиченом за  убиство Славише Ћулума

Hapšenje Siniše Šakića / Foto D. Pozderović

REPUBLIČKO javno tužilaštvo RS za još dva meseca zatražilo je produženje pritvora Siniši Šakiću (35) zvanom Kinez, osumnjičenom za teško ubistvo Slaviše Ćuluma (36) koji je 15. maja izrešetan u sačekuši u Dragočaju, kod Banjaluke.

Sekretar tužilaštva Dragica Tojagić kaže da je predlog upućen veću Okružnog suda u Banjaluci, a odluka će biti doneta do 28. avgusta, kada ističe ranije rešenje o pritvoru.

- Produženje pritvora je zatraženo zbog opasnosti od bekstva osumnjičenog, kao i bojazni da će uticati na svedoke ili saučesnike - rekla je Tojagićeva.

Ćulum je ubijen u "golfu 6" na makadamskom putu, nedaleko od svoje kuće. Ubice su koristile motocikl i snimljene su nadzornim kamerama kako beže iz Dragočaja. Bili su obučeni u maskirnu odeću, a preko glava su nosili kacige. Policija je odmah za Šakićem raspisala potragu i on se nekoliko dana kasnije predao na graničnom prelazu Donja Gradina, na koji je došao iz Hrvatske. Na saslušanju je negirao zločin, navodeći da ima alibi.

Ponovo je uhapšen 28. jula u letnjoj bašti hotela "Bosna". Na teret mu se stavlja da je bio direktan izvršilac ubistva, što je Šakić i pred sudom negirao. Drugi počinilac nije otkriven i na njegovoj identifikaciji se intenzivno radi. Iz policije je saopšteno da je istragom oboren Šakićev "lažni alibi" o boravku u Hrvatskoj. Navodno su pronađeni dokazi da je bio u BiH i da je uz pomoć jataka čamcem prevezen preko Save. Otišao je u Sisak, gde je snimljen nadzornim kamerama.

- Ne mestu ubistva pronađeni su Šakićevi DNK tragovi. Oni su izuzeti sa polomljenih grana drveća na mestu likvidacije. Sve ukazuje da je na Ćuluma pucano iz zaklona i da je osumnjičeni polomio grane verovatno dok se penjao nazad do puta - kaže izvor blizak istrazi.

U pretresu Šakićeve kuće pronađene su motociklističke kacige, pištolj "glok" izbrisanog serijskog broja, maskirna uniforma kao i drugi predmeti koji se nalaze na veštačenju. Motocikl i oružje, koje je korišćeno u ubistvu, još nisu pronađeni.

DUGOGODIŠNJI SUKOB

U POLICIJI veruju da je motiv ubistva bio dugogodišnji sukob između Ćuluma i Šakića, koji je za posledicu imao ubistvo Slavišinog brata Nedeljka Ćuluma, kojeg je želeo da osveti. Mesec dana pre ubistva Ćulum je izašao iz zatvora, a policija je došla do saznanja da je Šakić tada "sklonio" porodicu u drugi grad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)