DODIK ŽESTOKO ODGOVORIO: Džaferović je bio komadant policije koja je morala procesuirati one koji su sekli srpske glave u Zenici

S.M.

25. 08. 2020. u 16:42

ДОДИК ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО: Џаферовић је био комадант полиције која је морала процесуирати оне који су секли српске главе у Зеници

Milorad Dodik / Foto D. Pozderović

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džeferović nije autoritet, niti relevantan da priča o Republici Srpskoj.

-Razlika između mene i Džaferovića je ta što je on bio komadant u ratu, a ja samo političar. Bio sam poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske što mi je bio ratni raspored, dok je Džaferović bio komadant policije koja je morala da procesuira one koje su sekli srpske glave u Zenici, gde je bila njegova zona odgovornosti, a ništa nije preduzeo. I ko je on da priča šta mi možemo ili ne? Nije uopšte relevantan, rekao je novinarima Dodik.

On je istakao da Džaferović nije autoritet koji bi mogao nešto da priča jer je 15. avgusta 1993. ili 1994. godine, o čemu postoje zapisi tadašnjeg Centra službi bezbednosti Zenica, prisustvovao odsecanju glava srpskim vojnicima što su radili mudžahedini.

-Nijednog trenutka nisam bio prisutan, niti gledao kada su stradali pripadnici drugih naroda. On ništa nije preduzeo i zaštitio ratne zarobljenike koje štiti međunarodna konvencija. Zašto ih nije zaštitio? Kako da mi verujemo u BiH koju on predstavlja?, upitao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Džaferović ima najmanju mogućnost da preti Srbima.

-Nemojte vi nama pretiti! Srbi ne mrze Bošnjake, ali ono što su uradili Hrvatima, nama sigurno neće! Oni su Hrvate majorizovali u Federaciji BiH, a sada žele da to urade i sa Srbima u uvjerenju da ćemo nestati i da ća nas biti manje. Naravno da nećemo nestati, poručio je Dodik.

Džaferović je ranije izjavio da Republika Srpska može biti samo administraivna jedinica unutar ustavopravnog poretka BiH ili ne postojati kao entitet, uz prouku "da dobro povedu računa o tome".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Rasa

25.08.2020. 19:28

Svi mujslima ni koji sui ucestvovali u napadu na Srbe ne smeju da budu u vladi ili politici BiH .Milorade nemoj se predavcati oteraj te zloduhe iz politike.