„ORJENT“ OD RUGLA DO SJAJA: Posle 29 godina primio prve goste

R. M.

01. 08. 2020. u 14:49

HOTEL „Orjent“smešten na rubu Čajniča, u minulom veku je bio dika i ponos Čajničana, a juče je posle 29 godina, primio prve goste. Pestao je da bude najveće ruglo na razglednici grada.

„ОРЈЕНТ“ ОД РУГЛА ДО СЈАЈА: После 29 година примио прве госте

Foto: R. M.

-Sad više niko, od stida, ne saginje glavu pri pogledu na uzvišenje iznad grada, već uzdignutog čela, kao pre četvrt veka, gledaju moji sugrađani u „Orjent“ ispod brda Cicelja, koji bukvalno izrasta iz grada. Sad se vidi koliko je bila hrabra odluka zaposlenih u ŠG „Vučevica“ iz Čajniča, da od privatnika iz Užica kupimo „zgarište od hotela“ i vratimo mu stari sjaj-kaže za „Novosti“ Neđo Mašić, penzionisani direktor ŠG „Vučevica“.

U kupovinu ruševine, u nove instalacije parnog grijanja, opremanje 40 soba, restorana, apartmana i poslovnog dela ŠG „Vučevica, uloženo je do sada oko 700.000 maraka.

Foto: R. M.

-Učinili smo ga modernijim i lepšim nego je ikad bio, na ponos nas u ŠG „Vučevica“ i celog grada- kaže za Novosti“ Marko Mićević vd direktor ŠG“Vučevica“ u Čajniču.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)