SVE VIŠE OBOSTRANIH UPALA PLUĆA: U Bijeljini alarmantno, ugroženi i mladi

V. Mitrić

31. 07. 2020. u 13:50

U BIJELjINSKOJ kovid-bolnici trenutno se nalazi 36 pacijenata, od kojih je petoro priključeno na respiratore i životno su ugroženi, rečeno nam je u GŠ za vanredne situacije i Bijeljini.

СВЕ ВИШЕ ОБОСТРАНИХ УПАЛА ПЛУЋА: У Бијељини алармантно, угрожени и млади

Foto: V. Mitrić

- Od njih petoro, dvoje je intubirano, a većina drugih pacijenata koristi osnovnu potporu kiseonikom. Sve je veći broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom prouzrokovanom zarazom virusom korona i zato nam je neophodno povećanje smeštajnih kapaciteta – priča vršilac dužnosti direktora bijeljinske bolnice profesor dr Zlatko Maksimović.

Pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Bijeljina trenutno se nalazi 416 ljudi, a ukupno je na virus korona pozitivno 104 građanina, istakao je doktor Duško Milovanović.

- Molim sugrađane da shvate ozbiljnost situacije i jedino što tražimo od njih jeste poštovanje već donetih mera na republičkom i lokalnom nivou. Od početka pandemije u Bijeljini je preminulo 10 ljudi zaraženih virusom korona, što je najbolja potvrda koliko je kovid-19 opasan – naglasio je Milovanović.

Foto: V. Mitrić

Jedan od zaključaka sastanka u GŠ za vanredne situacije  je da će ovog vikenda poštovanje propisanih mera Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije zajednički kontrolisati pripadnici Komunalne policije i Policijske uprave Bijeljina.

Zdravstveni inspektor izdao je do sada 1.270 rešenja za kućnu izolaciju, a preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i „Eko-zaštita“ juče su dezinfikovali 87 stambenih objekata i šest staračkih domova na području Grada Bijeljina.

Gradski štab za vanredne situacije apelovao je da sugrađani nose zaštitne maske i poštuju fizičku udaljenost, uz upozorenje da se sve veći broj mladih javlja u Dom zdravlja i Bolnicu zbog obostrane upale pluća. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili