NAČELNIKOVA PODRŠKA MALIŠANIMA: Deca iz Ugljevika idu na NTC kamp na planini Gučevo kod Loznice

V. Mitrić

utorak, 28. 07. 2020. u 14:21

НАЧЕЛНИКОВА ПОДРШКА МАЛИШАНИМА: Деца из Угљевика иду на НТЦ камп на планини Гучево код Лознице

Foto: V. Mitrić

NAČELNIK opštine Ugljevik, Vasilije Perić organizovao je prijem za 28 mališana iz ovog dela, uzrasta od šest do 13 godina, koji će narednih sedam dana učestvovati na “Nikola Tesla centru“, čiji je kamp na planini Gučevo.

Perić kaže da opština Ugljevik sufinansira odlazak  dece  u kamp sa 6.000 KM.

- Srećni smo, jer ove godine imamo duplo više prijavljenih mališana za odlazak na kamp na kom deca uz pomoć najstručnijih nastavnika se obučavaju i obrazuju na poseban način – kaže Perić. Želja i potreba ove  lokalne zajednice je da nastavi i u narednom periodu ovakav sistem učenja kako bi deca stekla određena znanja i veštine.Obrazovanje i vaspitanje je najvažnije za sve generacije i zato ovaj sistem NTC učenja se pokazao kao dobar i jedan od najboljih u Evropi gde deluje ovakav program. 

Foto: V. Mitrić

NTC asistent Mladen Stevanović rekao je  da NTC tim svake godine organizuje letnje kampove u prirodi za decu , a  da su autori tog programa doktor Ranko Rajović i Uroš Petrović.

Foto: V. Mitrić

Kamp na Gučevu omogućava deci da upoznaju svet oko sebe, unaprede međusobnu komunikaciju, jačaju fizičke veštine, istraživački duh, usvajaju znanje o prirodi i snalaženje u njoj i sve se to postiže kroz aktivnosti i NTC radionice, motoričke poligone , fizičke aktivnosti, učenje o flori i fauni, posete seoskom domaćinstvu, pričanje zagonentih priča uz logorsku vatru kao i likovne, dramske, muzičke radionice - rekao je Stevanović i zahvalio opštini Ugljevik na podršci i izvojenim parama.

Prošlogodišnji učesnik NTC kampa sedmogodišnja Milica Stanković rekla je da je lane  bilo lepo,  uz igru se učilo kao i da je bolje upoznala prirodu pa se odlučila da i ove godine da bude učesnik u obrazovnoj nastavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)