NAČELNIKOVA PODRŠKA MALIŠANIMA: Deca iz Ugljevika idu na NTC kamp na planini Gučevo kod Loznice

V. Mitrić

28. 07. 2020. u 14:21

NAČELNIK opštine Ugljevik, Vasilije Perić organizovao je prijem za 28 mališana iz ovog dela, uzrasta od šest do 13 godina, koji će narednih sedam dana učestvovati na “Nikola Tesla centru“, čiji je kamp na planini Gučevo.

НАЧЕЛНИКОВА ПОДРШКА МАЛИШАНИМА: Деца из Угљевика иду на НТЦ камп на планини Гучево код Лознице

Foto: V. Mitrić

Perić kaže da opština Ugljevik sufinansira odlazak  dece  u kamp sa 6.000 KM.

- Srećni smo, jer ove godine imamo duplo više prijavljenih mališana za odlazak na kamp na kom deca uz pomoć najstručnijih nastavnika se obučavaju i obrazuju na poseban način – kaže Perić. Želja i potreba ove  lokalne zajednice je da nastavi i u narednom periodu ovakav sistem učenja kako bi deca stekla određena znanja i veštine.Obrazovanje i vaspitanje je najvažnije za sve generacije i zato ovaj sistem NTC učenja se pokazao kao dobar i jedan od najboljih u Evropi gde deluje ovakav program. 

Foto: V. Mitrić

NTC asistent Mladen Stevanović rekao je  da NTC tim svake godine organizuje letnje kampove u prirodi za decu , a  da su autori tog programa doktor Ranko Rajović i Uroš Petrović.

Foto: V. Mitrić

Kamp na Gučevu omogućava deci da upoznaju svet oko sebe, unaprede međusobnu komunikaciju, jačaju fizičke veštine, istraživački duh, usvajaju znanje o prirodi i snalaženje u njoj i sve se to postiže kroz aktivnosti i NTC radionice, motoričke poligone , fizičke aktivnosti, učenje o flori i fauni, posete seoskom domaćinstvu, pričanje zagonentih priča uz logorsku vatru kao i likovne, dramske, muzičke radionice - rekao je Stevanović i zahvalio opštini Ugljevik na podršci i izvojenim parama.

Prošlogodišnji učesnik NTC kampa sedmogodišnja Milica Stanković rekla je da je lane  bilo lepo,  uz igru se učilo kao i da je bolje upoznala prirodu pa se odlučila da i ove godine da bude učesnik u obrazovnoj nastavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći