JOŠ REKORDNIH 12 NOVOZARAŽENIH: Epidemiološka situacija na području opštine Prnjavor

N. ĐURIĆ

23. 07. 2020. u 13:01

U PROTEKLA 24 časa registrovano je 12 novih slučajeva zaraze virusom korona na području opštine Prnjavor, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

ЈОШ РЕКОРДНИХ 12 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Епидемиолошка ситуација на подручју општине Прњавор

Foto: Arhiva VN

Interesantno je da se, takođe danas, oglasio i Opštinski štab za vanredne situacije sa saopštenjem da je zaražena jedna osoba manje, odnosno njih 11. Kako su nam obrazložili iz Štaba, "ta informacija im je poslata iz Instituta".

- Osam novozaraženih je mlađe životne dobi, i to pet muškaraca i tri žene, dok su tri novozaražena srednje životne dobi, jedan muškarac i dvije žene. Najveći broj novozaraženih epidemiološki se vezuje za nedavno organizovan privatni događaj - navedeno je u Opštinskom štabu za vanredne situacije Prnjavor.

Ovo je, inače, do sada najveći broj registrovanih novozaraženih u jednom danu na prnjavorskoj opštini, u odnosu na nedavno osam pa deset zaraženih.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, većina danas novozaraženih, kao i prethodnih dana, potiče sa žarišta zaraze sa jednog krštenja u Prnjavoru.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se na ovoj opštini nalazi 130 osoba.

Od početka pandemije, na području opštine registrovano je 89 osoba zaraženih virusom korona, dok je 35 lica oporavljeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna