NIČE ŠEST KRUŽNIH TOKOVA: Modernizovanje raskrsnica rasteretiće saobraćaj u Banjaluci

D. M.

20. 04. 2024. u 05:00

U BANjALUCI je počela izgradnja kružne raskrsnice na ukrštanju Bulevara vojvode Petra Bojovića i Aleje Svetog Save, ukupne vrednosti 2.300.000 KM i sa rokom za izvođenje radova od šest meseci, a ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović rekao je da će ovo doprineti osavremenjavanju saobraćaja u gradu.

НИЧЕ ШЕСТ КРУЖНИХ ТОКОВА: Модернизовање раскрсница растеретиће саобраћај у Бањалуци

Foto: Srna

Čubrilović je istakao da je ovo plod saradnje JP "Putevi RS" i grada Banjaluka, koji će doprineti osavremenjavanju saobraćaja u Banjaluci, povećanju protoka vozila i smanjenju gužvi u jutarnjim i večernjim časovima, kada je na ovoj raskrsnici potpuno zagušenje.

V. d. direktora "Puteva RS" Milan Dakić rekao je da su počeli radovi na drugom u nizu kružnih tokova.

- Zajedno sa gradom Banjaluka uz saglasnost Vlade Srpske krećemo u izgradnju novog kružnog toka koji je veoma potreban Banjaluci - naglasio je Dakić.

On je naveo da se nastavlja sve ono dogovoreno u proteklih pet do šest meseci, da se saobraćajnice grada Banjaluka rasterete koliko je to moguće.

Dakić je dodao da je planirano da se ovaj projekat, kao i većina kružnih tokova, završi za šest meseci.

Gužve i zastoji postaće prošlost

PO završetku ovog i budućih saobraćajnih projekata gužve u saobraćaju u najvećem gradu Srpske biće prošlost i takvi problemi biće u potpunosti rešeni. Dobra saradnja grada sa institucijama Vlade Srpske sigurno daje i dobre rezultate i nadam se da će građani Banjaluke biti zadovoljni, istakao je ministar Nedeljko Čubrilović.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je naveo da su određene ključne raskrsnice koje treba posebno tretirati, dodavši da je ideja da na celom istočnom tranzitu ne bude semafora, da nema zastoja i da se sve vreme saobraćaj odvija, što se može postići kružnim saobraćajem na velikim raskrsnicama.

- Počinjemo sa radovima na izgradnji prvog kružnog toka na istočnom tranzitu i drugim kružnim tokom od ukupno šest kružnih tokova koliko pravimo na istočnom i zapadnom tranzitu, celokupni investicioni ciklus je gotovo osam miliona KM - rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)