SPASAVALI GRAĐANE IZ POŽARA, REKA I PROVALIJA, DAVALI KRV U AKCIJAMA: Zahvalnice hrabrim policajcima

S. MIŠLjENOVIĆ

27. 12. 2023. u 07:30

HRABRI policajci MUP RS su ponos Srpske jer su iskazali požrtvovanost u spasavanju ljudi u raznim nesrećama - iz požara, iz automobila u vodi, iz provalija, a učestvovali i u humanitarnim misijama u drugim zemljama, te pojedinačno darovali krv na desetine puta.

СПАСАВАЛИ ГРАЂАНЕ ИЗ ПОЖАРА, РЕКА И ПРОВАЛИЈА, ДАВАЛИ КРВ У АКЦИЈАМА: Захвалнице храбрим полицајцима

Hrabri policajci RS foto RTRS

Na prijemu u Banjaluci povodom 9. januara Dana RS juče je prisustvovalo 36 policajaca iz RS, koji su se hrabrošću istakli ove godine. Oni su primili zaslužene zahvalnice od strane ministra Siniše Karana, za hrabrost.

Među najhrabrijim su bili i pripadnici Jedinice žandarmerije Zvornik Risto Ivanović, Igor Lončarević, Njegoš Ćirković, Njegoš Zelić i Bojan Dragić. Oni su, u patroli tokom noći 1. januara 2022. u Ulici Svetog Save uočili vatrogasce kako prolaze pored njih.

Iako nisu bili obavešteni o bilo kakvom događaju, odlučili su da krenu za vatrogascima. Dolaskom na lice mesta, uočen je požar iz jednog od stanova, nakon čega su se pripadnici Žandarmerije priključili vatrogascima u gašenju požara i evakuaciji stanovnika zgrade. Tom prilikom su, rizikujući sopstvene živote i zdravlje, bez ikakve zaštitne opreme i bez oklevanja, ušli u zgradu i uspeli da spasu više osoba od sigurne smrti.

Čin policijskog službenika iz Doboja Slobodana Sarafijanovića, koji je iz ruku oteo pušku osobi koja je pucala na njega, posebno je ostao upamćen. On se i te kako dobro seća tog julskog dana kada je primljena prijava iz Ševarlija.

Spasilačka misija u Turskoj

POLICIJSKI službenik PS Bijeljina jedan Armin Hamidović dobio je zahvalnicu, jer je kao član Gorske službe spasavanja, posebnu hrabrost pokazao u spasilačkoj misiji kao član tima Srpske u Turskoj, pomažući ugroženom stanovništvu nakon razornog zemljotresa.

- Otišli smo do kuće u kojoj se lice nalazi. Uočio sam ga sa puškom u rukama. Oglušio se o naredbu da baci pušku, uperio ju je u mene i ispalio metak - priča Sarafijanović.

Priseća se da u tom momentu nije osetio ništa i da je uhvatio pušku za cev i savladao napadača. Tek nakon dolaska još jedne patrole, kolega mu je rekao da ima rupu od metka na jakni. Na sreću, nije imao povreda na telu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave