POLICIJA RS RAZBILA ELEZOVU GRUPU: Na području Istočnog Sarajeva i Banjaluke uhapšeno 15 osoba

S. MIŠLjENOVIĆ

14. 11. 2023. u 17:00

U POLICIJSKOJ akciji "Kod", koja je danas sprovedena na području Istočnog Sarajeva i Banjaluke, uhapšeno je 15 osoba osumnjičenih kojima se na teret stavlja da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i promet drogom, čime su protivpravno stekli oko 2,75 miliona maraka.

ПОЛИЦИЈА РС РАЗБИЛА ЕЛЕЗОВУ ГРУПУ: На подручју Источног Сарајева и Бањалуке ухапшено 15 особа

Foto Glas Srpske

Uhapšeni se dovode u vezu sa poznatim kriminalcem Darkom Elezom, koji se nalazi u zatvoru u Srbiji na odsluženju kazne od 15 godina.

Akcija "Kod" je realizovana na osnovu dokaza i informacija prikupljenih na osnovu aplikacije "Skaj". Prema nezvaničnim informacijama, u akciji su uhapšeni: Igor Cicović, Danilo Cicović, Đorđe Cicović, Boris Mitrović Gilmar, Emina Mašić, Dalibor Bambarez zvani Bambi, Milan Međo, Dragomir Pandurević, Bojan Rističević, Đorđe Milić, Danijel Stjepandić, Aleksandar Hršum, Boris Kravljača i Peđa Spajić.

U Banjaluci je uhapšen Bojan Rističević, dok su ostali "pali" na području Istočnog Sarajeva.

Akcijom je obuhvaćen i Miljan Radonja koji se i ranije dovodio u vezu sa organizovanim kriminalom, a već duže vreme se nalazi u bekstvu i za njim je raspisana Interpolova poternica.

Organizovani kriminal

DARKO Elez je prošle godine, nakon priznanja krivice pred Sudom BiH, osuđen na 15 godina zatvora. Eleza terete za organizovani kriminal u vezi sa više teških krivičnih dela, među kojima su teška ubistva, pokušaj ubistva, pljačke transporta novca i druga krivična dela počinjena u periodu od 2005. do 2009. Nakon nekoliko meseci u zatvoru u BiH prebačen je u Srbiju na odsluženje kazne jer mu je vraćeno ranije oduzeto državljanstvo Srbije. Elez je uhapšen u Srbiji krajem 2021. po Interpolovoj potenici i izručen je BiH.

Izvor blizak istrazi kaže da je Boris Mitrović zvani Gilmar bio na čelu sada već razbijene grupe i da je Gilmar čovek od poverenja Darka Eleza.

Iz PU Istočno Sarajevo je saopšteno da akciju sprovode zajedno sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske, a u saradnji sa EVROPOL-om.

- Po naredbama Okružnog suda Istočno Sarajevo i nadzorom OJT Istočno Sarajevo odrađeni su pretresi na 27 lokacija, na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banjaluke i Kantona Sarjevo. U akciji je uhapšeno 15 osoba - saopštila je PU Istočno Sarajevo.

Dodaju da je akcija usmerena na grupu koja se sumnjiči da su već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga kokain, heroin, marihuana, amfetamin, ekstazi i drugo, te na taj način počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave