ODBORNICI SKUPŠTINE OPŠTINE GACKO SELI U KLUPE POSLE OSAM MESECI: Sednica održana, ostali problemi

D.Curać

23. 10. 2023. u 07:00

NAKON više od sedam meseci u Gacku je održana sednica lokalnog parlamenta, koja je i posle tolike pauze pokazala da u toj opštini malo šta funkcioniše.

ОДБОРНИЦИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГАЦКО СЕЛИ У КЛУПЕ ПОСЛЕ ОСАМ МЕСЕЦИ: Седница одржана, остали проблеми

D. Curać

Predsednik Skupštine Rajko Papović kaže da se nije ništa izgubilo što se sednice nisu održavale dugo vremena, i da su problemi unutar skupštinske većine rešeni.

- Poštovao sam skupštinsku većinu i svakog meseca smo pokušavali da zakažemo sednicu ali iz opravdanih razloaga nismo uspeli. Nismo ništa propustili i do kraja godine sve važne tačke biće ne dnevnom redu - istakao je Papović.

Načelnik Opštine Ognjen Milinković, takođe, ne vidi ništa sporno što se sednice nisu održavale, smatra da je sa njegove strane sve urađeno da se i ranije sastane lokalni parlament.

Međutim, u skupštinskoj većini smatraju da načelnik opštine i njegov kabinet, kao i predsednik Skupštine ne rade kvalitetno svoj posao. Prema tvrdnjama odbornika SNSD Siniše Šukovića, Papović je sazvao zasedanje tek nakon što mu je zaprećeno opozivom.

Naknade uredno isplaćivane

IAKO se odbornici nisu sastajali osam meseci, uredno im je uplaćivan odbornički dodatak, koji iznosi oko 420 maraka. Većina njih slaže se da taj novac nije zarađen, ali da oni nisu odgovorni što zasedanja nije bilo. U SO Gacko nalazi se 19 odbornika, koji su za propušteni period iz budžeta dobili oko 65.000 maraka.

- Kabineti predsednika i načelnika ne rade dovoljno. Upozorio sam predsednika Skupštine da ukoliko ne održi sednicu mi ćemo je zakazati. Verovatno je video da mu je ugrožena funkcija i tek sada je zakazao, ali bez važnih tačaka od interesa građana - istakao je Šuković.

U isto vreme odbornici opozcionog PDP, Milan Gutović i Radoica Santunović, napustili su sednicu nakon usvajanja Dnevnog reda, jer smatraju da je neozbiljno pripremljena Skupština.

- Šef kluba jedne partije predložio je tačku dnevnog reda plan kapitalnih ulaganja, što je u stvari posao načelnika, zbog čega nema smisla raspravljati o toj važnoj temi - kaže Antunović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)