SRPSKOJ NIKO NEĆE DA SUDI: SNSD podržava protestni skup ispred Suda i Tužilaštva BiH

Novosti online

29. 08. 2023. u 17:40

PORTPAROL SNSD-a Radovan Kovačević rekao je danas da ova stranka podržava najavljeni protestni skup ispred Suda i Tužilaštva BiH zbog podizanja optužnice protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, ističući da je reč o političkoj optužnici i progonu svakog Srbina i cele Republike Srpske.

СРПСКОЈ НИКО НЕЋЕ ДА СУДИ: СНСД подржава протестни скуп испред Суда и Тужилаштва БиХ

foto: Tviter

Kovačević je poručio da Srpskoj niko neće da sudi.

- Došao sam danas ovdje ispred Suda i Tužilaštva BiH, ispred nekadašnje Kasarne "Viktor Bubanj" i lokacije na kojoj je tokom građanskog rata bio strašan logor smrti za Srbe iz Sarajeva, da kažem da SNSD, kao najveća politička stranka iz Republike Srpske i BiH, podržava najavljeni skup koji organizuje Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH u petak, 1. septembra u 18.00 časova na ovom mestu - rekao je Kovačević.

On je istakao da poruka organizatora skupa "Srpska pred sudom" znači da stranci, ne slučajno ponovo Nemci, žele da progone i sude Srbima zbog toga što samo žele da žive svoj na svome.

- "Srpska pred sudom" znači da se sudi celoj Srpskoj i svakom Srbinu u BiH i da treba cela Srpska da se nađe ovdje pred Sudom i Tužilaštvom BiH. Isto tako, tamo piše "Ideš li rode", a svaki Srbin zna da je jedini odgovor na to pitanje "Idem, idem" i da će se to pokazati u petak - rekao je Kovačević.

Kovačević kaže da ga raduje činjenica da se "dižu i bude Srbi u FBiH".

- FBiH je verovatno etnički najočišćeniji prostor poslije Drugog svetskog rata na prostoru Evrope. Preko 540.000 Srba živelo je na prostoru FBiH 1991. godine, a danas ih je, prema najoptimističnijim procenama, oko 35.000. Zbog toga je jako bitno da su baš Srbi iz FBiH zatražili da se održi ova vrsta protestnog skupa - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)