KAD NEMA ZA MORE DOBRO I NA BAZENU: Građani Srpske spas od toplotnog talasa traže na domaćim kupalištima

Novosti online

05. 08. 2023. u 08:29

U JEKU godišnjih odmora retko ko u ovoj inflaciji može da priušti sebi letovanje na moru, pa se građani Srpske okreću alternativnim rešenjima, odlaze na jednodnevne izlete ili uživaju na domaćim kupalištima.

КАД НЕМА ЗА МОРЕ ДОБРО И НА БАЗЕНУ: Грађани Српске спас од топлотног таласа траже на домаћим купалиштима

Foto: T.C.

- Ove godine neću otići na more, sve je poskupelo, pa sam odlučila da uživam u čarima grada na Vrbasu - kaže Banjalučanka Maja K. koja vrele dane provodi na plaži "Vrućica".

Ona je pohvalila i izletište, nedaleko od Banjaluke, u Šnjegotini.

- To je ušuškano izletište koje pripada opštini Čelinac. Zelenilo pored puta krije mali raj sa bazenom i dvorištem, uz mogućnost sportskih aktivnosti i uživanja u lepoti kraja - govori Maja i dodaje da se nedalek, uz reku Ukrinu, nalaze manastiri Liplje i Stuplje koji su među najstarijim svetinjama koje su podigli Nemanjići.

Građani krajiške lepotice spas od vrelina pronalaze i na bazenima, gde dnevna karta košta osam KM, a neki se odlučuju i za raftnig Vrbasom, što košta oko 30 KM po osobi.

Dobojlije od toplotnog talasa beže na bazene, a i na Goransko jezero, gde dnevna ulaznica košta tri KM.

Jednodnevni izleti za Makarsku

JEDNA od opcija koju biraju građani Srpske na ovoj skupoći su i jednodevni izleti.

- Najviše imamo zahteva za Makarsku, to je putnicima i najbliža destinacija, i košta 50 KM - kažu u jednoj agenciji.

Na Makarskoj rivijeri kafa košta oko dva evra, ručak je od osam evra pa naviše, pica od osam do 15, dok je kugla sladoleda oko 2,5 evra.

- Prelepo je, ovo je ozrenski biser prirode. Imate prirodni hlad, odmorite dušu uz cvrkut ptica, povetarac i laganu šetnju - govori Vesna M. iz Doboja.

Omiljeno dobojsko turističko mesto ima veliki parking- prostor, mobilijar - klupe i stolove sa roštiljskim mestom, prostor za kampovanje, skakaonice, tobogane, tuševe, mol sa suncobranima, dečje igralište, restoran sa velikim izborom jela i pića, binu za organizovanje koncerata...

U restoranu možete da se počastite hladnim pivom i porcijom ćevapa ili da naručite domaću kafu koja košta marku i po, a oni najmlađi mogu da nađu sladoled po ceni od 1,50 KM.

Jeftinija, a opet sjajna opcija jeste i izlet na Plivska jezera, koji košta 25 KM.

- Lepo je otići i na more, ali na plažama je uvek gužva. Kada dođem ovde na Plivska jezera i Mlinčiće odmorim dušu jer je zaista mirno i divno za kupanje - kaže Milan M. iz Banjaluke.

Plivska jezera izviru u dolini Plive, jedne od pritoka Vrbasa i pravi su raj za oči sa smargdno zelenim nijansama.

- Veliko Plivsko jezero nudi različite atrakcije za turiste a jedna od najzanimljivijih je krstarenje - zaključio je Banjalučanin. - Malo Plivsko jezero i Mlinčići sa minijaturnim vodopadima iza borovih šuma idealni su za piknik i kupanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)