RASADNIK INŽENJERA Mašinski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu obeležio 29 godina

M. REGOJE

11. 07. 2023. u 07:45

MAŠINSKI fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu je nedavno obeležio 29 godina uspešnog rada i 64 godine tradicije visokoškolskog obrazovanja u području mašinske struke, tokom kojih je iznedrio veliki broj uspešnih inženjera.

РАСАДНИК ИНЖЕЊЕРА Машински  факултет Универзитета у Источном Сарајеву обележио 29 година

Mariana Regoje

Na ovogodišnjoj svečanosti upriličena je dodela diploma za 20 diplomiranih inženjera mašinstva i šest mastera mašinstva, koji su svoje zvanje stekli u protekloj godini.

Prema rečima dekana Mašinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milije Kraišnika, diplomci se pridružuju velikom broju kolega koji su u prošlosti diplomirali na ovom fakultetu. Ističe da je do sada na ovom fakultetu diplomirao 391 student na prvom ciklusu, 28 ih je završilo drugi ciklus studija, dok je 15 odbranilo magistarske radove po starom sistemu i 19 doktorskih disertacija.

On je naveo da su mnogi studenti, profesori i inženjeri sa ovog fakulteta dali veliki doprinos našem društvu tokom godina.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić naveo je da je ovaj fakultet izrazito važan jer se na Mašinskom fakultetu obrazuje veoma sofisticiran kadar.

Besplatno školovanje

PREDNOSTI studiranja na Mašinskom fakultetu su pre svega besplatno školovanje, ali svakako će olakšica biti i novi studentski domovi, gde će studenti imati izvanredne uslove.

- Postoji velika potražnja za mašinskim inženjerima, imamo veliki broj poziva za njihovo zapošljavanje - zaključio je dekan Kraišnik.

- Studenti Mašinskog fakulteta su zaista kvalitetni. Reč je o studiju koji zahteva znanje i predznanje iz oblasti matematike, fizike, hemije, pa čak i biologije. Ovi studenti će u eri tehnološkog razvoja, uz studente Elektrotehničkog fakulteta, imati ključnu ulogu - naveo je Kulić.

Da se na Mašinskom fakultetu stiče adekvatno znanje svedoči Nikola Milošević, student četvrte godine Mašinskog fakulteta, čiji je prosek 9.0.

- Mogućnosti koje se dobijaju nakon završetka školovanja su sjajne. Dosta mojih kolega, pa i ja, dobili smo ponude za posao već na trećoj godini studiranja - rekao je Milošević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024