DAO SAM BUBREG, A DOBIO SESTRU: Humani gest Cvijetka Ćirića iz Bogutovog Sela kod Ugljevika (FOTO)

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

27. 12. 2022. u 16:49

CVIJETKO Ćirić (47) iz Bogutova Sela kod Ugljevika donirao je bubreg vršnjakinji Zorici Dokić iz Milina Sela kod Lopara, koja se godinama borila za zdravlje.

ДАО САМ БУБРЕГ, А ДОБИО СЕСТРУ: Хумани гест Цвијетка Ћирића из Богутовог Села код Угљевика (ФОТО)

froto _V mitrić

Tim povodom načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić organizovao je prijem za ovog velikog čoveka.

Ćirić je izrazio zadovoljstvo jer je transplatacija uspešno izvedena i rekao da se Dokićeva oporavlja u Turskoj.

-To je bilo jače od mene, imao sam žarku želju da Zorici doniram bubreg kako bi imala iole normalno zdravlje koje joj je bilo narušeno. Zahvalan sam Bogu jer je sve prošlo dobro, a Zorica je na ovaj način dobila brata a ja sestru - kaže Ćiro, kako ga mštani Bogutovog Sela od milja zovu.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić je tim povodm organizovao prijem u opštini, na kome je zahvalio Cvjetku Ćiriću na iskazanoj humanosti i plemenitosti.

-Naš sugrađanin Ćiro ovim nesvakidašnjim činom pokazao je šta znači humanost, posebno u ovo predpraznično vreme kada su svi zajedno dočekuju najradosniji hrišćanski praznik-Božić sa svojim porodicama - rekao je Perić i najavio podršku opštine Ugljevik izgradnji stambenog zdanja tom humanom čoveku. -Ćiro je u stanju stambene potrebe i učinićemo sve da mu se na taj način odužimo kako bi imao što bolje uslove za život.

Zorica Dokić se pet godina borila sa hroničnom upalom bubrega. Odlučila se za transplantaciju uprkos komplikovanoj proceduri pronalaska odgovarajućeg donora, a njoj u susret dobrovoljno se  javio njen spas Cvjetko Ćirić i time pokazao šta znači biti human.

Prijemu su prisustvovali predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić i odbornik u Skupštini opštine Ugljevik Rade Spasojević, koji je meštanin Bogutovog Sela.

BONUS VIDEO - "BEOGRADSKA ZIMA": Grad organizuje doček Nove godine uz besplatan koncert i vatromet

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)