PRVI TRANSPORT HELIKOPTEROM U BIJELJINSKU BOLNICU: U "Svete vračeve" iz Trebinja hitno premešten pacijent

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

26. 12. 2022. u 22:11

U BOLNICU "Sveti vračevi" u Bijeljinu helikopterom je transportovan pacijent sa akutnim infarktom miokarda iz trebinjske bolnice, star 45 godina.

ПРВИ ТРАНСПОРТ ХЕЛИКОПТЕРОМ У БИЈЕЉИНСКУ БОЛНИЦУ: У Свете врачеве из Требиња хитно премештен пацијент

foto:V.Mitrić

Premešten je u bijeljinsku ustanovu radi hitne koronarografije, odnosno, hitnog snimanja krvnih sudova srca zbog akutnog infarkta miokarda. Procedura je učinjena po hitnom postupku. Pacijent je stabilan, dobro se oseća i vrlo verovatno u skorijoj budućnosti će imati potrebu za hirurškim načinom revaskularizacije miokardom.

- Ono što je najvažnije je da je pacijent dobro, stabilano, bez bolova i poremećaja ritma - izjavio je nakon intervencije kardiolog dr Aleksandar Janjičić, načelnik

Odeljenja za internističke grane. -U dogovoru sa Helikopterskim servisom Republike Srpske i uz koordinaciju sa Opštom bolnicom u Trebinju uspešno je obavljen transport pacijenta sa infarktom miokarda. Faktor vremena je presudan u preživljavanju u ovim situacijama i u tu svrhu helikopterski transport je veoma značajan.

Prema njegovim rečima, dvadeset odsto pacijenata sa akutnim infarktom miokarda, nažalost ne preživi radi neblagovremenog delovanja.

- Imali smo priliku da i ranije koristimo Helikopetrski servis Republike Srpske za slanje pacijenata u veće zdravstvene centre, a sada i bijeljinska bolnica postaje ustanova kojoj gravitiraju ti pacijenti koji će biti na ovaj način transportovani, da u najbržem vremenu mogu da stignu do naše ustanove gde će im biti pružena hitna medicinska pomoć i lečenje - rekao je dr Nemanja Janković, pomoćnik direktora bijeljinske bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)