CIK OTEŽAVA POSAO: Stevandić poručuje - Parlament Srpske i dalje najekspeditivniji u BiH

Novosti online

23. 11. 2022. u 22:18

PREDSEDNIK Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je parlament Srpske i dalje najekspeditivniji u BiH i da se drži rokova, ali da mu taj posao jako otežava Centralna izborna komisija BiH.

ЦИК ОТЕЖАВА ПОСАО: Стевандић поручује - Парламент Српске и даље најекспедитивнији у БиХ

FOTO Ujedinjena Srpska

Nakon sednice skupštinskog Kolegijuma u Banjaluci, Stevandić je rekao novinarima da CIK svojim neradom problematizuje termine koje je sam odredio.

Stevandić je naveo da svaki poslanik ili poslanički klub može da predloži kandidata za potpredsednika parlamenta Republike Srpske, te da će svaki taj predlog koji bude imao većinu biti verifikovan izborom potpredsednika Narodne skupštine Republike Srpske.

On je rekao da do danas u parlament Srpske nije stigao nijedan predlog za potpredsednike Narodne skupštine Republike Srpske iz SDS-a, Pokreta za državu, niti iz koalicionih partija koje u poslaničkim klupama imaju Bošnjake i Hrvate, kao ni četvrti predlog kandidata iz reda srpskog naroda.

Stevandić kaže da je službeno obavešten da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poverio mandat za sastav nove Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću, dosadašnjem premijeru Srpske.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna