RASTE VODOSTAJ SANE: Nivo vode rastao 12 centimetara na sat, nadležni prate situaciju

Srna

20. 11. 2022. u 15:20

VODOSTAJI reke Sane na mernom mestu kod gradskog mosta u Prijedoru trenutno je 365 centimetara, a Gomjenice 389 centimetara, saopšteno je danas iz Gradske uprave Prijedor.

РАСТЕ ВОДОСТАЈ САНЕ: Ниво воде растао 12 центиметара на сат, надлежни прате ситуацију

Foto: Srna

Šef Odseka civilne zaštite Miroslav Krneta rekao je da reka Sana raste u Sanskom Mostu oko tri centimetra za sat vremena po čemu se prati i rast vode u ovom gradu.

– Na 420 centimetara se na području grada proglašava prvi stepen odbrane od poplava, a budući da kiša prestaje da pada i prognoze su povoljnije pogotovo u odnosu na intenzitet padavina od sinoć kada je Sana u Sanskom Mostu rasla 12 centimetra na sat vremena – potvrdio je Krneta.

Starešina Teritorijalno vatrogasno spasilačke jedinice Radovan Martić potvrdio je da su neprestano na terenu gde prate razvoj situacije.

– Što se tiče Vrbica i Topolika stanje je redovno i mi, kao dežurne službe pratimo situaciju i za sada nema problema – rekao je Martić.

Prema podacima sa sajta Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske u protekla 24 časa na području Prijedora palo je 47,6 litara kiše po metru kvadratnom.

Ekipe Civilne zaštite grada Prijedora i Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice su od početka obilnije kiše na području grada na terenu gde prate situaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!