SAUČESNIK U UBISTVU ĆULUMA? Begunac iz Doboja Dario Jekić (35) predao se Tužilaštvu BiH

S. M.

27. 09. 2022. u 22:49

DARIO Jekić (35) iz Doboja, za kojim je raspisana međunarodna poternica u predmetu "Storidž", predao se Tužilaštvu BiH u Sarajevu.

САУЧЕСНИК У УБИСТВУ ЋУЛУМА? Бегунац из Добоја Дарио Јекић (35) предао се Тужилаштву БиХ

Tužilaštvo BiH/Dario Jekić, Foto RTRS/ MUP RS

Poternica je bila raspisana zbog učešća u teškom ubistvu, organizovanog kriminala i trgovine drogom. Jekić se, kako nam je potvrđeno u Tužilaštvu, tereti za učešće u ubistvu Slaviše Ćuluma, u Dragočaju kod Banjaluke 15. maja 2020. godine.

Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, kaže da je Jekić u pratnji advokata došao u tužilaštvo, gde će biti ispitan u svojstvu osumnjičenog.

- Osumnjičeni Jekić se potražuje međunarodnom poternicom zbog više kaznenih dela.

Nalazi se pod istragom u predmetu kodnog naziva "Storidž", koji je povezan sa "Skaj" i "Anom" aplikacijama, a osumnjičen je za organizovani kriminal, lično učešće u teškom ubistvu, kao i neovlašćeni promet drogom - rekao je Grubešić, navodeći da će nakon ispitivanja tužilac doneti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Inače, Jekić se dovodi u vezu sa ubistvom Slaviše Ćuluma, jer je policija na "Skaj" aplikaciji otkrila fotografije koje ga povezuju sa ovim slučajem. Na Ćuluma su u maju 2020. godine iz automatskih pušaka pucale dve maskirane osobe, ispalivši 22 hica. Za taj zločin u toku je suđenje Siniši Šakiću, kao jednom od izvršilaca. Suđenju je počelo u oktobru prošle godine nakon što se posle više od godinu i po dana bekstva Šakić predao policiji u pratnji advokata.

Ćulumove ubice pripremile su zasedu u šumi, nedaleko od njegove kuće u Dragočaju. Kada je Ćulum naišao sa automobilom na njega su iz dve puške ispalili 22 hica i usmrtili ga.

Navodi se da su prethodno nabavili oružje, municiju i motocikl s kojim je izviđano mesto planiranog napada.

ZATVOR

DARIO Jekić je ranije odležao kaznu od pet godina zatvora zbog ubistva  Vanje Panića u septembru 2014. Iako se optužnicom teretio za ubistvo, pravosnažno je osuđen za nehatno lišavanje života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)