RANKIĆ BEZ POVERENJA: Održan referendum o opozivu načelnika Bratunca

S. M.

09. 08. 2022. u 07:09

OPOZIV načelnika opštine Bratunac Srđana Rankića, prema trenutnim rezultatima referenduma, na osnovu podataka sa redovnih biračkih mesta, podržalo je 467 glasača više nego onih koji su glasali za ostanak Rankića, podaci su Opštinske izborne komisije Bratunac.

РАНКИЋ БЕЗ ПОВЕРЕЊА: Одржан референдум о опозиву начелника Братунца

Srđan Rankić, Foto Printskrin Fejsbuk

Da je referendum o opozivu načelnika opštine Bratunac uspeo potvrdili su iz SNSD, koji su saopštili "da su zajedno sa narodom Bratunca pokazali da ne postoji pojedinac kojem ćemo dozvoliti da zarobi jednu opštinu i blokira njen razvoj".

- Ovo je prvi korak na putu na čijem kraju je ubrzan razvoj Bratunca - poručili su iz SNSD.

Predsednik Opštinske izborne komisije Ivana Milanović izjavila je da imaju rezultate od 6.400 birača koji su glasali na 32 redovna biračka mesta.

Kao razlozi za pokretanje postupka opoziva načelnika ove lokalne zajednice, navedeni su potpuni izostanak saradnje Rankića sa Skupštinom opštine, veliko povećanje dugova i neizmirenih obaveza opštine Bratunac u poslednjih nekoliko meseci, neizvršenje predizbornih obećanja i projekata čija je realizacija bila u toku pre 18 meeseci, kada je preuzeo dužnost.

Inače, Rankić je kao nezavisni kandidat za načelnika pobedio na lokalnim izborima 2020. godine, kandidat SNSD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)