"DUČIĆEV GRAD" PREPUN GOSTIJU: Turisti iz celog sveta tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika ponovo u Trebinju

D. CURAĆ

05. 05. 2022. u 08:12

TOKOM proteklih vaskršnjih i prvomajskih praznika Trebinje je bilo prepuno turista, što je, kako očekuju turistički radnici, najava još jedne uspešne sezone.

ДУЧИЋЕВ ГРАД ПРЕПУН ГОСТИЈУ: Туристи из целог света током васкршњих и првомајских празника поново у Требињу

Sve više turista, Foto D. Curać

I ove godine najveći broj gostiju bio je iz Srbije, potom Crne Gore i ostalih zemalja okruženja, a ponovo su bile primetne i grupe stranih turista zbog čega vodiči imali pune ruke posla.

- Vodiči koji su bili angažovani preko naše agencije zaista su proteklih dana imali mnogo posla. Imali smo grupe iz celog okruženja, najviše Srbije i Crne Gore, ali ono što nas posebno raduje bilo je popriličan broj grupa iz Francuske i Nemačke, što je iz poznatih razloga nedostajalo prethodne dve godine - istakla je Svetlana Ninković, turistički vodič iz Trebinja

Prema procenama Turističke organizacije Grada Trebinja, popunjenost kapaciteta za praznike iznosila je oko 95 odsto, što je ulilo dodatni optimizam da bi ta grana privrede mogla u 2022. godini nadmašiti sve prethodne.

- Prošle godine uspeli smo da ponovimo rekordnu 2019., ali ovi prvomajski praznici nam govore da bi u ovoj sezoni mogli zabeležiti novi rast. Za razliku od poslednje dve godine kada su posete bile svedene na domaće goste i region, sada smo ponovo imali inostrane goste iz Zapadne Evrope i Skandinavije, ali i grupe iz prekookeanskih zemalja kao što je Južna Koreja, što nas je dodatno ohrabrilo - rekao je Žarko Vico iz TO Trebinje.

U TO Trebinje kažu da će svečano otvaranje letnje turističke sezone biti organizovano za kraj maja, a da će Trebinje ove godine nizom kulturno-umetničkih sadržaja obogatiti svoju ponudu.

SLEDEĆEG VIKENDA DANI VOJVODINE

POKRAJINSKI sekretarijat za privredu i turizam i Turistička organizacija Vojvodine 7. i 8. maja u saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Trebinja organizuju manifestaciju "Dane Vojvodine", u sklopu člega će biti organizovana prezentacija turističke ponude tog dela Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati