PUNE RUKE POSLA ZA VATROGASCE: Na više lokacija širom istočne Hercegovine bukte požari poslednjih dana

D. CURAĆ

23. 03. 2022. u 07:30

VATROGASCI širom istočne Hercegovine poslednjih nekoliko dana imaju pune ruke posla, a požari najčešće prouzrokovani ljudskom nepažnjom aktivni su u skoro svakoj opštini.

ПУНЕ РУКЕ ПОСЛА ЗА ВАТРОГАСЦЕ: На више локација широм источне Херцеговине букте пожари последњих дана

Foto D. Curać

Na teritoriji opštine Gacko vatrogasci su raspoređeni na više lokacija, a pored toga što se radi o nepristupačnom terenu dodatno im otežavao posao jak severni vetar koji stvara gust dim.

- Stalno smo na terenu, pogotovo vikendnom i najvažnije nam je da odbranimo domaćinstva. Teren je težak, gust dim nam dodatno otežava posao ali uspevamo sve odraditi kako treba iako imamo intervencije širom naše opštine - rekao je Nemanja Anđić, pripadnik Vatrogasne jedinice Gacko.

I na teritoriji Bileće vatrogasci su imali više intervencija na terenu koji je nepristupačan i ne preti domaćinstvima.

- Imamo zaista mnogo posla. Uglavnom se radi o požarima izazvanim ljudskom nepažnjom, a vatra obično kada se otrgne kontroli širi se po terenu koji nije prohodan - istakao je Milan Šulović, zamenik komandira u VJ Bileća.

Nemanja Anđić iz Vatrogasne jedinice Gacko, Foto Gacko

Kada je u pitanju rejon koji pokrivaju vatrogasci u Trebinju, i pored brojnih apela i upozorenja nesavesni građani pale vatru na otvorenom zbog čega su praktično stalno na terenu.

- Samo u prvim mesecima ove godine preko 100 puta izlazili smo na gašenje požara. Velika je isušenost tla, a plus toga imamo nemarne građane koji pale korove - naglasio je Zdravko Kašiković, komandir VJ Trebinje.

APEL

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova RS pozvalo je stanovništvo da tokom prolećnih radova ne pali vatru na nedozvoljenim mestima i ne spaljuje ostatke korova, smeća i drugog otpada... Iz MUP-a napominju da je kazna za prekršaj od 100 do 1.000 KM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana