PUNE SE KUĆNI RAFOVI: Građani Istočnog Sarajeva prave zalihe hrane i goriva

M. REGOJE

07. 03. 2022. u 07:13

OD straha zbog stalnog rasta cena goriva i osnovnih životnih namirnica, veliki broj građana Istočnog Sarajeva toči pune rezervoare, pa i kanistere goriva, ali kupuju i velike količine brašna.

ПУНЕ СЕ КУЋНИ РАФОВИ: Грађани Источног Сарајева праве залихе хране и горива

Foto: Novosti

Na pumpama i u prodavnicama je teško doći na red, jer su ogromne gužve.

- Šta da radimo, situacija je takva da moramo misliti na decu, moramo imati osnovne namirnice - kaže jedan od građana Istočnog Sarajeva i dodaje da se samo nada da neće biti rata opet.

- Kupila sam pet kilograma brašna, toliko mogu. Žao mi je što uvek sve pokupe ljudi koji imaju novca, a za nas, prosečne građane, šta ostane - kaže jedna gospođa koju smo zatekli u redu u jednom marketu u Istočnom Sarajevu.

Zbog rata u Ukrajini građani iz straha od nestašice i poskupljenja pšenice, samim tim i brašna, žele da na vreme obezbede dovoljne količine.

Redovi se ne stvaraju samo u prodavnicama, nego i na benzinskim pumpama gde su, noć pre najavljenog poskupljenja goriva, bile kolone automobila.

- Ovakve sutuacije me vraćaju u vreme rata, strah nas je - kaže jedan od stanovnika Istočnog Sarajeva.

OGRANIČENA KUPOVINA BRAŠNA

NA policama sa brašnom u jednoj prodavnici u Istočnom Sarajevu postavljeno je upozorenje kupcima da ne mogu kupiti više od 10 kilograma po osobi.

- Ovakav potez vlasnika je zbog masovne potražnje i kupovine brašna širom Srpske, a u vezi sa trenutnom krizom u Ukrajini - kažu zaposleni u prodavnici i dodaju da je potražnja za brašnom povećana, i da dosta kupaca dolazi i iz federalnog Sarajeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)