PRIČA KOJA VRAĆA VERU U LJUDE: Banjalučki taksista ostao bez reči na potez humane Zagrepčanke (FOTO)

Novosti online

01. 03. 2022. u 22:43

VOŽNjU od Zagreba do Sarajeva banjalučki taksista Darko Vučić verovatno će pamtiti dok je živ.

ПРИЧА КОЈА ВРАЋА ВЕРУ У ЉУДЕ: Бањалучки таксиста остао без речи на потез хумане Загрепчанке (ФОТО)

Foto: Profimedia

Pre nekoliko dana je doživeo da putnica, koju vidi prvi put u životu, bez razmišljanja i bez želje da se obelodani njeno ime, da 450 evra (900 KM) da se kupi bolnički krevet na daljinsko pomeranje ocu njegove prijateljice. Darko, koji je taksista 23 godine, svoje iskustvo podelio je na Fejsbuku.

“Ima nade za nas”

U objavi, koji je počeo rečima „Ima nade za nas“, Darko je objasnio je da je pre neki dan vozio gospođu na relaciji Zagreb – Sarajevo. U vožnji su pričali pomalo o svemu kada mu je na Viber stigla poruka prijateljice koju dugo poznaje. S obzirom da je vozio, samo je letimično „bacio oko“ na poruku kada je vidio da piše. “Darko, imam problem...”

– Nisam se dvoumio, odmah sam je pozvao i pitao u čemu je problem. Rekla mi je da joj je otac, koji je nepokretan, otpušten iz bolnice i da mu treba bolnički krevet na daljinsko pomeranje, jer drugačije ne može brinuti o njemu kod kuće. Krevet košta 900 maraka, ali ona nije imala taj iznos. Ona i muž imaju male plate, a hrane troje dece. Kada mi je to ispričala, rekao sam joj da sam u vožnji i da ću je nazvati kad stignem u Sarajevo – prepričava za svoje nesvakidašnje iskustvo Darko Vučić.

Nastavio je da vozi i dok su pričali putnica ga je pitala za taj telefonski razgovor i šta se dogodilo. Rekao joj je kako život zna nekad biti okrutan da moraš da moliš za ono nužno, za golu potrebu.

– Ispričao sam joj o čemu se radi. To su fini i pošteni ljudi, žive dosta skromno, nije ih život baš mazio. Prijateljica mi je rekla da je bila spremna da traži deset maraka od svakog koga poznaje, samo da obezbedi krevet za oca, kad već to ne može na drugi način. Ja sam putnici rekao da taj krevet košta 900 KM, odnosno 450 evra. Ona je ćutala par minuta i nakon toga zatražila da pozovem koleginicu da pošalje tekući račun, pa će ona kada se vrati u Zagreb uplatiti taj iznos – priča Darko.

Gledao ju je u neverici, ne shvatajući u prvi trenutak šta se dešava.

Pozvao je prijateljicu i rekao joj: „Gospođa koju vozim hoće da pošalješ račun, ona će uplatiti novac za krevet“. Ni ona nije mogla da veruje svojim ušima u prvom momentu. Putnica je tražila od njega telefon da se čuju, predstavila se i rekla joj da ništa ne brine.

– Govorila je: “Ništa ne brinite, bila sam u sličnoj situaciju, bila sam dotakla dno. Kada tražiš pomoć, a ne znaš odakle da počneš, ne možeš naći rešenje za neke stvari. Nemojte se sekirati.” Onda sam čuo kako se rasplakala prijateljica, pa onda i putnica – priseća se taksista emotivne i nesvakidašnje vožnje.

Putnica velikog srca je poslovna žena po koju je iz Banjaluke otišao u Zagreb i vozio do Sarajeva. Od svega što je čuo u vozilu jednostavno nije imao reči. Zagrepčanka ga je pitala da li je umoran, a on joj je odgovorio da je ostao bez teksta.

Foto: Fejsbuk

– Rekla je: “Ma, nije to ništa”. Čak nije smatrala da je nešto veliko uradila. Rekla je da pomaže ako može, da ima ko to sve vidi, ko to posloži – priča on.

Kada su stigli u Sarajevo predložila je da sve ubrzaju i da je odveze do bankomata da odmah uzme novac. Zadržala se dvadesetak minuta, jer joj kao strancu nije dozvoljeno da s jedne kartice podigne kompletan iznos, pa je uspela sa tri. Tada je nazvao prijateljicu.

– Svi smo šokirani. Danas niko ne daje 10, a kamoli 900 maraka. Zato je to velika stvar. Nervira me kad neko kaže “možda ona ima”. Mnogi imaju milione, pa ne daju ništa – ističe on.

Putnica, koja je mnoge ostavila bez teksta svojim humanim potezom, nije želela da se zna šta je uradila. Prijateljica, čiji otac je dobio neophodni krevet, poslala mu je fotografije kreveta, računa i porodice kojoj je Zagrepčanka pomogla.

– Ja sam to gospođi prosledio i napravio skrinšot još jedne poruke zahvalnosti – kaže na kraju Darko Vučić.

– Novac sam uručio i krevet je kupljen, a ja ojećam neverovatnu sreću i zadovoljstvo što sam prisustvovao tom plemenitom ljudskom gestu potpunog neznanca iz druge države, ali s velikim srcem. Od mene joj veliko hvala – napisao je on.

BONUS VIDEO - VELIKO BAJKERSKO SRCE: Deda Mrazevi na motorima doneli paketiće deci na bolničkom lečenju

(Srpska info)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)