ZAŠTO BAKIR IZETBEGOVIĆ BEŽI OD DIJALOGA? Dodik otkrio o čemu se radi! (VIDEO)

Novosti online

28. 01. 2022. u 18:48

PREDSEDNIK SNSD Milorad Dodik je nakon sastanka rukovodstva i članova Izvršnog komiteta SNSD-a sa predsednicima gradskih odbora ove strane rekao da i dalje ostaju isti uslovi za povratak predstavnika Srpske u zajedničke institucije, a to je, između ostalog, povlačenje iz pravnog prometa određenih odredaba i akata koje je nametnuo nekadašnji visoki predstavnik Valentin Incko.

ЗАШТО БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ БЕЖИ ОД ДИЈАЛОГА? Додик открио о чему се ради! (ВИДЕО)

Foto: Petar Milošević

Dodik je u tom smislu rekao da Srpska ne može da prihvati da to bude osnova za raspravu u parlamentu BiH, zbog čega je Republika predložila određene akte radi vraćanja u zajedničke institucije, a to je zakon koji i zatvorski kažnjava sve zloupotrebe ako se neki kolektivitet u BiH nazove genocidnim.

On je rekao da podržava održavanje naredne posebne sjednice Narodne skupštine Srpske, kao i ljude koji će se na njoj obratiti, poštujući činjenicu da je BiH sastavljena od tri konstitutivna naroda.

– Pozdravljamo opredeljenje Dragana Čovića, lidera HDZ-a BiH, da se obrati Skupštini i smatramo da je Bakir Izetbegović, lider SDA, iz svojih kalkulantskih razloga odbio jedan takav dijalog – rekao je Dodik.

Opširnije čitajte na vecernjenovosti.ba!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)