TEGELTIJA SE SASTAO SA KALABUHOVOM: Rusija jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih partnera BiH

S. M.

29. 11. 2021. u 15:58

PREDSEDAVAJUĆA Saveta ministara Zoran Tegeltija istakao je tokom današnjeg razgovora u Sarajevu sa ruskim ambasadorom u BiH Igorom Kalabuhovom da je Ruska Federacija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera i investitora u BiH.

ТЕГЕЛТИЈА СЕ САСТАО СА КАЛАБУХОВОМ: Русија један од најважнијих спољнополитичких партнера БиХ

Foto Savjet ministara BiH

Tokom razgovora o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, Tegeltija je ukazao na potrebu za posticanjem veza između poslovnih zajednica koje stvaraju jedinstven instrument neophodan za dalje širenje trgovinske i ekonomske saradnje.

U tom kontekstu, on je pozdravio zaključke sa sastanka kopredsedavajućih Komisije za trgovinsku i ekonomsku saradnju Rusije i BiH, održanog 29. oktobra ove godine.

Zajednički je ocenjeno da postoji prostor za dodatno unapređenje saradnje u oblasti obrazovanja, kulture i nauke, te iskazano interesovanje za održavanje međudržavnih sastanaka u različitim formatima s ciljem intenziviranja trgovinske i privredne saradnje, saopšteno je iz Saveta ministara.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regionu, Tegeltija je naglasio značaj intenziviranja političkog dijaloga, te dosledno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)